Portale „Express“ langų valymo priemonių gamintojų atstovas Adamas Pawsonas pasiūlė naudoti kepimo miltelius, kad langai blizgėtų.

Jis taip pat pasidalijo patarimais, kaip pašalinti įsisenėjusias dryžių žymes ant stiklų.

Pirmiausia pašnekovas rekomenduoja prieš valymą nuo lango pašalinti dulkes mikropluošto arba popierine šluoste.

Langų valymas

Tada naudokite purškiklį, kurį sudaro 1 dalis distiliuoto (baltojo) acto ir 10 dalių šilto vandens, purkškite jį tiesiai stiklo ir tolygiai nuvalykite su šluoste.

„Jei norite papildomo žvilgesio, ant šluostės pabarstykite šiek tiek kepimo miltelių – tai palengvins valymo procesą“, – tikina ekspertas.

Kepimo milteliai tradiciškai naudojami kaip kepimo raugas, tačiau dėl savo šarminių savybių jie gali ištirpinti organinius junginius, pavyzdžiui, purvą ir riebalus.

Be to, kepimo miltelių mineralinė struktūra yra švelnus abrazyvas, kuris valo nepalikdamas įbrėžimų.

„Jei ant jūsų langų yra senų dryžių, kurie, atrodo, niekaip neišnyksta, pabandykite perbraukti per tą vietą šluoste, ant kurios yra kepimo miltelių, o tuomet nuplauti tą vietą vandeniu“, – tikina A. Pawsonas.

Langų valymas

Kai kalbama apie PVC langų rėmus, galite tiesiog pripildyti dubenį šilto vandens ir skalbimo skysčio, valyti rėmus tiesiog minkšta šluoste, svarbiausia, kad ji būtų balta. Kodėl? Nes spalvotose šluostėse yra dažų, kurie gali sutepti plastiką.

Jei yra sunkiai pasiekiamų vietų, purvui, dulkėms ar voratinkliams išsklaidyti naudokite seną dantų šepetėlį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)