Šiandien yra įvairių būdų, kaip valyti langus. Vieni pasikliauja tradiciniais, jau senai žinomais būdais, kiti ieško naujovių, pavyzdžiui, langų valymo roboto.

„Delfi būstas“ ėmė aiškintis, kokių langų valymo robotų šiandien yra, kuo skiriasi, ką jie sugeba, tačiau informacijos internete – labai mažai. Į kokius šių prietaisų parametrus ir funkcijas atsižvelgti, sutiko paaiškinti „Senukų“ ekspertai.

Kaip rašoma jų komentare, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į langų valymo roboto siurbimo galią. Mat, robotai prie lango paviršiaus prilimpa naudodami siurbimo galią. Kuo galingesnis robotas – tuo tvirčiau jis laikysis ant paviršiaus.

Asociatyvioji nuotr.

Kitas patarimas – įvertinkite prietaiso bateriją. Renkantis valymo robotą, specialistai pataria atkreipti dėmesį į akumuliatoriaus talpą. Taip pat reikėtų patikrinti veikimo laiką vienu įkrovimu, kad kuo ilgiau robotas galėtų dirbti be pertraukų.

Tylus veikimas. Šis parametras itin aktualus šeimoms, auginančioms mažamečių vaikų. Tad kad mažieji šeimos nariai prietaisui veikiant nepabustų iš saldaus miego, ekspertai pataria rinktis kuo tyliau dirbantį robotą.

Dydis, forma ir svoris. Renkantis įrenginį, svarbu atsižvelgti į savo poreikius. Apvalios formos robotas sunkiau pasieks langų kraštelius, tačiau jis yra mažesnis ir lengvesnis. O kvadratinės formos prietaisas geriau išvalys langų kampučius.

Belaidis ar laidinis? Laidinio tipo modeliai gali dirbti nepertraukiamai, tačiau jų veikimo vietą riboja maitinimo šaltinis. Belaidžių robotų veikimo laiką riboja tik akumuliatoriaus talpa.

Kokybiška šluostė. Taip pat svarbu atsižvelgti į pačią šluostę – kad ji nebraižytų paviršių ir nepaliktų valymo žymių.

Langų valymo robotas

Veikimas sutrikus maitinimui. Dar viena svarbi valymo roboto funkcija – ar jis turi apsaugą sutrikus elektros tiekimui. Kad išvengtumėte netikėtumų valant langus, rinkitės robotą, kuris išjungus maitinimą, dar galėtų kurį laiką veikti. O norint saugiai įrenginį naudoti lauke, bus aktuali ir apsauginė virvė.

Automatiniai purkštukai. Automatinis ploviklio purškimas užtikrins valymo paviršiaus drėkinimą, tad langai bus dar geriau nuvalyti.

Papildomos funkcijos. Langų plovimo robotai taip pat gali turėti papildomų funkcijų. Labai patogu langų valymo robotą valdyti nuotoliniu būdu – mobiliojoje programėlėje. Taip galima bet kuriuo metu prietaisą sugrąžinti į pradinę padėtį, baigti valymo procesą ar pakeisti valymo vietą. Taip pat pravers pažangaus valymo kelio maršruto sudarymo bei vakuuminės apsaugos sistemos.

Visgi, ekspertų teigimu, langų valymo roboto modelį patartina rinktis pagal individualius poreikius: valymo paviršius, langų dydį, kiekį bei kaip dažnai robotas bus naudojamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)