Suskubkite ruošti namus ir daržą šiltajam metų laikotarpiui – ruoškite kabyklą džiovinti paplūdimio rankšluosčius, keiskite mitybos racioną (valio vasaros glotnučiams) ir pan.

Susidarykite vasaros džiaugsmų ir pramogų sąrašą. Vasarą laukia tiek džiaugsmų – ežerai, pajūris, naminio limonado ragavimas terasoje, uogavimas, tik paskubėkite – vasara prabėga greit. Namuose galite paskirti juodą lentą šeimos vasaros veiklų rašymui.

Reguliariai išpilkite iš įvairių talpų sklype stovintį vandenį. Kad kieme uodai negrūstų čiulkinio, išpilkite vandenį iš kibirų, netgi iš lėkštelių.

Sukraukite vasaros priemones į krepšį ar į dėžę. Įdėkite ten apsauginį kremą nuo saulės, saulės akinius, purškalą nuo uodų ir pastatykite krepšį koridoriuje, kad būtų po ranka, kai skubate.

Patikrinkite žaidimų aikštelę – laikui bėgant medis, virvės ir sutvirtinimai trūnija, yra, pasidaro nebe saugu juos naudoti. Atidžiai apžiūrėkite vaikų sūpuokles, čiuožyklas ir kt. struktūras, pakeiskite reikiamas dalis ar apskritai nupirkite naujas.

Vasara

Virtuvėje irgi reikia pertvarkų. Perkelkite šiltuoju metų laiku daugiau naudojamus prietaisus (ledų gaminimo aparatą, kokteilių plaktuvą) į lengviau pasiekiamą vietą – bus didesnė tikimybė juos naudoti.

Pasiteisina ir tam tikrų zonų išskyrimas, pvz., sveikų užkandžių zona vaikams. Arba galite įrengti virtuvėje ledų barą, glotnučių plakimo vietą ir pan., tik apsirūpinkite reikiamais prietaisais.

Raskite laiko mėgstamiems vasaros užsiėmimams. Pavėsinė (net ir laikina) vasaros tapymui, skaitymui ir pan. patiks ne tik vaikams. Net jei visą vasarą dirbsite, pomėgių ir kūrybos zona suteiks energijos, įkvėps.

Jei turite vaikų, o mokslo metai baigiasi, sutvarkykite vaikų vadovėlius, sąsiuvinius, knygas – žodžiu, visus su mokslais susijusius reikmenis. Atrinkite labiausiai patinkančius vaikų projektus, darbelius, sudėkite juos į segtuvą arba, jei tai – paveikslas, galite įrėminti ir pakabinti ant sienos. Dar vienas variantas – nuskenuoti ir sukurti kompiuteryje paveikslėlių fotoknygą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)