Šį kartą jūs dėmesiui – santechnikų pasiūlyti be galo paprasti sprendimai. Anot specialistų, tereikia turėti kelias buityje dažnai naudojamas priemones, ir kriauklę sugebėsite atkimšti patys.

Atkimšti kriauklę taip paprasta, kad kviestis santechniko dažnai visai nebūtina, rašo express.co.uk. Tuo įsitikinę Londone veikiančios santechnikos darbų įmonės „My Plumber“ atstovai. Kad tuo patikėtumėte ir jūs, galite išmėginti santechnikų atskleistus ir vienais efektyviausių pavadintus kriauklės atkimšimo metodus. Šiam darbui, kaip tuojau įsitikinsite, neprireiks nei kanalizacijos pompos, nei specialių brangiai kainuojančių priemonių.

„Užsikimšusi vonios arba virtuvės kriauklė – be galo nemaloni problema. Kad kriauklė kemšasi, galima suprasti iš nemalonaus kvapo, gurguliavimo arba ne iš karto į angą sutekančio vandens. Šie reiškiniai – tai ženklas, kad nutekamajame vamzdyje formuojasi kamštis, kurį privalu kuo skubiau pašalinti“, – sako „My Plumber“ darbuotojas.

„Daugeliu atvejų tikrai nebūtina skubėti kreiptis pagalbos į specialistus, mat kriauklę galima atkimšti ir savarankiškai – tereikia žinoti, kaip tai padaryti“, – teigia santechnikas.

Užsikimšusi kriauklė

Kaip atkimšti kriauklę nenaudojant pompos

1. Geriamoji soda

„Metodas, kurį pasirinkus reikia naudoti natrio hidrokarbonatą, yra pigus ir paprastas būdas kriauklei atkimšti. Jis pasiteisina kaip reguliari profilaktika, padedanti užkirsti kelią sunkiai pašalinamiems kamščiams formuotis. Šis būdas gali pagelbėti ir užsikimšus unitazui“, – sako santechnikas.

Pirmiausia tiesiai į kriauklės angą įpilkite pakankamą kiekį verdančio vandens, kad jis pradėtų tirpinti vamzdį kemšančias organines medžiagas.

Tada į kriauklės angą suberkite kaušelį geriamosios sodos. Tai galima padaryti nedideliu piltuvėliu, padėsiančiu nukreipti miltelius tiesiai į angą. Kelias minutes palaukite, kad soda atliktų savo darbą.

Praėjus kelioms minutėms, supilkite į kriauklės angą baltos spalvos acto. Turėtų pasigirsti šnypštimas. Jis rodo, kad prasidėjo cheminė reakcija, būtina vamzdį kemšantiems nešvarumams pašalinti.

„Dabar jūsų laukia penkių minučių magija“, – juokauja santechnikas ir priduria, kad maždaug tiek laiko reikia, kad soda ir actas reaguodami tarpusavy ištirpintų kamštį.

Užsikimšusi kriauklė

Vadinasi, apytikriai po penkių minučių beliks viską nulieti verdančiu vandeniu.

2. Kristalinė soda

Kristalinė soda – tai granulių pavidalo daugiafunkcė valymo priemonė, anot ekspertų, daranti tikrus stebuklus, kai tenka šalinti kriauklės vamzdžių kamščius.

Jei turite minėtos priemonės ir pasirinkote šį metodą, pirmiausia įpilkite į kriauklės angą verdančio vandens.

Tada įberkite kaušelį kristalinės sodos ir užliekite ją puodeliu karšto vandens. Penkias minutes palaukite.

Galiausiai pripilkite sklidiną virdulį vandens, jį užvirinkite ir visą kiekį supilkite į kriauklės angą, gerai nuskalaudami vamzdžius.

3. Skalbimo milteliai

Veiksminga kriauklės atkimšimo priemone galėtų būti ir skalbimo milteliai, teigia ekspertai.

Jie pataria į kriauklės angą įberti du šaukštus ekologiškų skalbimo miltelių ir nuskalauti juos verdančiu vandeniu. Priklausomai nuo kriauklės užsikimšimo laipsnio, procesą gali tekti kelis kartus pakartoti.

Valgomoji soda

4. Kanalizacijos valymo lynas

Jeigu nė vienas iš pirmiau aprašytų metodų nepadėjo, veikiausiai reikia griebtis kanalizacijos valymo lyno.

„Ši priemonė – tai slaptas tiek namų šeimininkų, tiek santechnikų ginklas, padedantis atsikratyti net ir sunkiausiai pasiduodančių kamščių“, – sako santechnikas.

Taigi, jei turite šį įrankį, patartina to nepamiršti. Į vamzdį lyną reikia įleisti atsargiai ir pamažu, jokiu būdu nestumiant per jėgą. Visą juodžiausią darbą turėtų nudirbti lyno antgalis.

Taigi, įleidę lyną taip giliai, kad daugiau jis nebesislenka, pradėkite sukti rankeną. Lynui sukantis, jo antgalis turėtų aptikti susidariusią kliūtį ir ją pašalinti.

Sukiojant rankeną pirmyn ir atgal kamštis turėtų pasiduoti. Šiuos veiksmus tęskite tol, kol nebejusite pasipriešinimo.

Kai lynas ims judėti be jokių sutrikimų, vėl jį susukite ir ištraukite iš kriauklės angos.

Dabar atsukite čiaupą ir įvertinkite rezultatą: vanduo turėtų tolygiai sutekėti į kriauklės angą. Jeigu stebuklo visgi neįvyko, procesą pakartokite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)