Jei abejojate, ar reikia keisti kempinę, verčiau būkite atsargesni ir pakeiskite ją nauja (juk kempinėlės nėra brangios, jų visur gausite pirkti).

Valymo paslaugų įmonės vadovė Jeri Fritz portale thespruce.com pataria, kaip suprasti, kad jau laikas keisti indų kempinę.

4 požymiai, rodantys, kad jau metas išmesti kempinę:

-Kempinė pakeitė spalvą ar yra dėmėta

„Įprastai vien pažvelgus matosi, ar jau laikas keisti kempinę, – teigia J. Fritz. – Dėmės nuo indų plovimo, valymo lengvai išsiplauna. Jei, išskalavus kempinę, dėmės lieka, vadinasi, laikas šią kempinę mesti lauk.“

-Kempinė skleidžia nemalonų kvapą

„Kempinėlė gali atrodyti padoriai, bet skleisti nemalonų kvapą, – aiškina specialistė. – Kvapas dažnai būna dar ryškesnis rodiklis nei dėmės.“

Kaip į kiekvieną audinį, kuris ilgai būna drėgnas, įsimeta pelėsis, taip nutinka ir su kempine. Jei pajutote keistą, nemalonų kvapą, nedelsdami meskite lauk kempinę.

Indų plovimas su kempine

-Kempinė trupa, skilinėja į daleles

Jei esate pedantiškai tvarkingas žmogus, kuris perdėtai kruopščiai viską šveičia ir valo, jūsų kempinė gali grietai imti trupėti ir skilinėti. Darbas su tokia trupančia kempine mažiau efektyvus, keiskite ją nauja.

-Nepamenate, kada pastarąjį kartą keitėte indų kempinę

Jei skaitydami šiuos patarimus susimąstėte, kada gi pastarąjį kartą keitėte indų plovimo kempinę, veikiausiai tai – ženklas, kad metas tai padaryti.

„Pakeisti indų kempinę kas dvi, tris, keturias savaites – visiškai pakanka, – aiškina J. Fritz. – Viskas priklauso nuo to, kokiu dažnumu naudojate kempinę ir kam ją naudojate. Jei dažnai gaminate ir šveičiate puodus, keptuves, tikriausiai reikės dažniau keisti kempinę nei tam žmogui, kuris dažnai valgo ne namuose.“

Beje, pirkti kempinėles gali būti smagi pramoga – kempinių būna įvairiausių formų, spalvų, tad rinkitės tokią, kuri jus džiugintų. Patarimas – vienu pirkimu įsigykite bent dvi kempines, atsarginę laikykite spintelėje po kriaukle – tada, pastebėję vieną iš parašytų požymių, galėsite iš karto pakeisti seną kempinėlę nauja.

Ką daryti, kad kempinė ilgiau tarnautų:

-Laikykite kempines gerai ventiliuojamose vietose. Nepalikite kempinės ant kriauklės krašto, įspaustos į valymo reikmenų krepšelį. Kempinės, kaip ir bet kokios kitos medžiagos, turi vėdintis, antraip į jas įsimes pelėsis (taip gali nutikti jau po kelių kartų). Galite nusipirkti laikiklį kempinei, kuris tvirtinasi prie kriauklės krašto, tada kempinė greičiau išdžius.

-Kiekvienam darbui pasirinkite tinkamą kempinę. Pvz., jei reikia išveisti kepimo skardą po sausainių kepimo, reikės šiurkštesnės kempinės, nes švelnesnė kempinė, jei ja šveičiama, greičiau susidėvi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją