Virdulio valymui dažniausiai naudojame actą, valgomąją sodą, citrinas. Tačiau virdulius puikiai išvalo ir citrinos rūgštis. Tik reikia žinoti, kaip teisingai ją naudoti. Apie tai rašo portalas „Express.co.uk“

Naudojant citrinos rūgštį galima pašalinti net sunkiausias kalkių sankaupas virduliuose be jokio šveitimo. Kalkių nuosėdos susidaro dėl kalcio ir magnio mineralų kietame vandenyje. Norėdami pradėti kalkių šalinimą nuo virdulio, pripildykite pusę prietaiso vandens ir įdėkite du valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties.

Virdulys

Kai tik į virdulį įpilsite citrinos rūgšties, valymo priemonė gali imti šnypšti, reaguodama su kalkėmis – ir tai dar prieš įjungiant virdulį.

Tada užvirkite virdulyje vandenį ir palikite jį stovėti šiek tiek daugiau nei minutę. Tuomet atidarykite virdulį ir pažiūrėkite, kokį rezultatą turite. Kalkės tikrai turi būti ištirpusios.

Išpilkite vandenį su kalkių nuoviru, įpilkite švaraus vandens, išskalaukite. Galima dar kartą užvirti virdulyje švarų vandenį ir jį išpilti, kad prietaise neliktų citrinos rūgšties pėdsakų.

Virdulys

Galima naudoti ir citriną arba citrinos sultis, tačiau citrinos rūgštis bus veiksmingesnė, nes ji yra stipresnė. Naudojantiems citriną arba citrinos sultis, gali tekti šį metodą atlikti daugiau nei vieną kartą, kad kalkių nuosėdos būtų visiškai pašalintos.

Citrinos rūgštis yra puikus universalus valiklis. Ji naikina bakterijas, pelėsius ir grybelį, puikiai tinka bendram dezinfekavimui ir valymui.

Virdulys

Ji labai veiksmingai šalina muilo apnašas, kieto vandens dėmes, kalkes ir rūdis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją