Nesijaudinkite – čia rasite patarimų, kaip pašalinti šlapimo, pelėsių kvapus ir džiaugtis gaiviu švaros kvapu vonios kambaryje. Neretai atsakymą ir valymo priemonę galima rasti savo namų vaistinėlėje.

Kaip su skutimosi kremu pašalinti nemalonius kvapus iš vonios kambario

Kiekvienuose namuose yra ne viena funkcionali priemonė, kurią galima pasitelkti ir valymo tikslu. Ar skutimosi kremas – tokia priemonė? Taip. Skutimosi kremas puikiai šalina šlapimo kvapą. Instagrame ir tiktoke rasite daug įrašų apie tai.

Kaip pašalinti pelėsių kvapą

Jei iššveitėte klozetą, išblizginote grindis, bet vis dar juntamas nešviežias kvapas, tikėtina, kad tai – pelėsiai. Vonios kambaryje greitai gali atsirasti pelėsių, juk nuo karšto vandens prigaruoja, o garai iki galo neišsivėdina.

Laimė, turint reikiamų priemonių nuvalyti dušą ir kitus paviršius – kur kas lengviau.

1 žingsnis: Skalbimo mašinoje išskalbkite rankšluosčius rankoms ir kilimėlius.
2 žingsnis: Visas įtartinas vietas apipurkškite obuolių sidro actu ir palikite porai valandų.
3 žingsnis: Šepetėlių nušveiskite pelėsius.

Skalbimo mašina

Jei minėta priemonė nepadėjo, kokie kiti galimi būdai išvalyti pelėsius.

1 žingsnis: Pašveiskite reikiamas vietas su soda ar balikliu.
2 žingsnis: Visus paviršius kruopščiai nuvalykite drėgna šluoste.
3 žingsnis: Atidarykite langus ir kelioms valandoms įjunkite ventiliatorių.
4 žingsnis: Visada kiek įmanoma geriau išvėdinkite vonios kambarį, ypač jei daug garų po karštos vonios ar dušo.

Kaip pagerinti ventiliaciją vonios kambaryje

Ventiliacija šalina nemalonius kvapus iš vonios kambario. Jei neturite ventiliavimo sistemos, įrenkite buitinį ar išmanųjį buitinį ventiliatorių, kurį galėtumėte įjungti nusiprausę po dušu. Tada ir vandens garai nesikaups ant lubų, kas sudaro sąlygas atsirasti pelėsiui. Įpraskite po dušo įjungti ventiliatorių.

Jei neturite laiko ar lėšų šiai problemai spręsti, yra ir kitų sprendimų:

1 žingsnis: Išsimaudę palikite vonios kambario duris atviras, kad iš patalpos išeitų karštas oras.
2 žingsnis: Kai tik leidžia oro sąlygos, palaikykite atidarytą langą.
3 žingsnis: Dar vienas sprendimas – drėgmę surenkantis aparatas, oro sausintuvas. Toks prietaisas labai pravers namuose, kai lauke šalta, drėgna, jį galima įjungti ne tik vonioje, bet ir kitose patalpose.

Užsikimšusi kriauklė

Kaip pašalinti iš vonios kambario kanalizacijos vamzdžių kvapą

Kanalizacijos vamzdžių kvapas – signalas, kad kažkur kiauras vamzdis ar prateka vanduo.

1 žingsnis: Pažiūrėkite po kriaukle.

Patikrinkite, ar po kriaukle nėra plyšių, pro kuriuos smelkiasi kvapas. Kvapas gali smelktis, kai atsilaisvina klozeto vamzdžio sandarinanti detalė.

2 žingsnis: Patikrinkite vandens nutekėjimo sistemą duše.
Kaltininkė gali būti vandens nutekėjimo sistema. Ypač patartina būti dėmesingiems tiems, kieno vandens nutekėjimo sistema įrengta viduryje vonios kambario grindų. Žiūrėkite, kad nutekėjimo vietoje nesikauptų plaukų ar nuosėdų iš muilo, kondicionieriaus ir pan. Yra specialios sankaupas valančios priemonės arba galite sumaišyti actą su soda ir užpilti, tai ekologiškesnis sprendimas.

Kas neutralizuoja kanalizacijos vamzdžių kvapą vonios kambaryje?

Jei vėdinate vonios kambarį, kruopščiai valote, o nemalonus kvapas vis dar juntamas, išbandykite kurią nors iš šių medžiagų:

-actą,
-skutimosi kremą,
-baliklį,
-karštą vandenį,

Šios priemonės pašalins nemalonų kvapą iš vonios kambario. Actas ir baliklis taip šalina pelėsius, kurių gali būti aplink vamzdžius, ten, kur drėgniau, porėtose plytelių sujungimo vietose. Pašveiskite kuria nors priemone. Actas ir skutimosi kremas – fantastiniai sprendimai, jei nenorite naudoti aštrių cheminių priemonių.

Įsidėmėkite – ne visus minėtus produktus galima naudoti vienu metu. Kad būtų saugu, pasirinkite kurį nors vieną kvapų neutralizavimui, be to, visada išvėdinkite, palaikę atvirą langą. Jeigu kvapas išlieka po paros ar dviejų parų, naudokite kitą kvapus neutralizuojantį produktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją