Jūsų dėmesiui – patarimai, kaip valyti aksominę sofą ir išlaikyti ją švarią.

Bet pirmiausia – vienas įžanginis patarimas: jei ketinate pirkti aksominę sofą, ieškokite sintetinio aksomo. Jei ant sofos bus dažnai sėdima, jei turite mažų vaikų, naminių gyvūnų, sintetinio aksomo sofą bus lengviau valyti, nes sintetinis aksomas yra patvaresnis, ilgiau išlaiko spalvas.

Na, o dabar – patarimai, kaip patiems valyti aksominę sofą:

Kaip dažnai reikia valyti aksominę sofą

Neabejotinai žinote, kaip svarbu reguliariai valyti baldų apmušalus, nes tai – baldų ilgaamžiškumo garantas. Jei valysite dulkes, šalinsite kvapus, sofa kur kas ilgiau tarnaus ir dailiai atrodys.
Sofos valymas priklausys nuo to, kaip dažnai ant jos bus sėdima (priklausomai nuo to, ar ji stovi šeimos poilsio kambaryje, ar rečiau naudojamame svečių kambaryje) – vieniems reikės valyti sofą kartą per savaitę, kitiems pakaks tai padaryti du–tris kartus per mėnesį.

Savaime suprantama, jei kažkuo ištepėte, dėmę reikia išvalyti nedelsiant. Jeigu dėmė išdžiūva, vėliau bus daug sunkiau ją išvalyti, tad nevilkinkite valymo.

Aksominė sofa

Aksominės sofos valymas

Kiekvienas valymo metodas turi savų trūkumų ir savų privalumų. Netinkamai valant, aksominį sofos apmušalą galima greitai sugadinti, ir tai nėra perdėtas atsargumas.

Pirmas patarimas – jokiu būdu stipriai netrinkite dėmės. Pirmiausia su popieriniu rankšluosčius ar medžiagine šluoste nugerkite dėmę, kad ir ką būtumėte išlieję. Jei kažkokia dėmelė visgi išdžiūvo, jos taip pat netrinkite – paimkite neaštrų peilį ir kuo atsargiau nukrapštykite tai, kas sudžiūvę.

Aksominis audinys raukšlėjasi. Visas raukšleles nedelsdami išlyginkite gariniu lygintuvu, kad nebūtų sugadinta audinio struktūra. Jeigu neturite garinio lygintuvo, tiks ir garų funkcija įprastame lygintuve. Dar vienas metodas – pašukuoti audinį sausu šepečiu šerelių kryptimi.

Aksominių baldų apmušalų valiklius pirmiausia išbandykite, kad nesugadintumėte audinio

Dalis sofų, baldų apmušalų valiklių yra per aštrūs aksominiam audiniui, deja, su tokiais nepatartina valyti aksominės sofos. Būtent todėl nusipirkę valymo priemonę, pirmiausia išbandykite ją nedideliame plotelyje galinėje sofos pusėje.

Ekspertai siūlo daug naminių priemonių, iš tiesų jos puikiai valo. Niekam ne naujiena, kokios veiksmingos valymo priemonės yra soda ir actas. Tiesa, būkite dėmesingi – paisykite nurodytų proporcijų, žiūrėkite, kad nebūtų pasibaigęs produkto galiojimo laikas, nes, kaip minėta, aksominis audinys yra jautrus.

Jei kyla klausimų, visada verta pasitarti su profesionalių valymo paslaugų atstovu.

Dar vienas svarbus faktas – skirtingoms aksomo spalvoms naudojamos skirtingos valymo priemonės. Tamsesnės spalvos gali išblukti, o šviesesnės patamsėti.

Aksominė sofa

Patikėkite aksominės sofos valymą ekspertams

Iš tiesų verta pagalvoti – gal nėra reikalo rizikuoti sugadinti mėgstamą sofą ir geriau patikėti jos valymą profesionaliems valytojams. Šiais laikais yra pažangių technologijų, įrangos, produktų, kuriais profesionalios valymo įmonės valo sofas ir kitokius baldus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją