Neskubėkite švaistyti pinigų ir teršti aplinkos, pasiskaitykite patarimų, kaip nuvalyti dušo užuolaidą, rašo portalas apartmenttherapy.com.

Jums reikės:

-skalbimo priemonės,
-neblukinančio baliklio,
-pusės stiklinės sodos (nebūtina),
-pusės stiklinės acto (nebūtina),
-skalbimo mašinos.

Kaip valyti:

1. Nukabinkite dušo užuolaidą, kabliukus nuo jos irgi nukabinkite.

2. Įdėkite dušo užuolaidą į skalbimo mašiną.

Dušo užuolaida

Specialistų teigimu, plastikines ir vinilines dušo užuolaidas galima skalbti skalbimo mašinoje. Jei dušo užuolaida stipriai dėmėta, pirmiausia pavalykite dėmes (patarimų rasite vėliau). Galite naudoti įprastą skalbimo priemonę, bet, pasak, ekspertų, išsiskalbs švariau, jei įpilsite ketvirtadalį ar pusę stiklinės neblukinančio baliklio (arba įprasto baliklio, jei jūsų dušo užuolaida balta).

3. Išskalbtą dušo užuolaidą pakabinkite išdžiūti.

Vos baigsis skalbimas, išimkite dušo užuolaidą iš skalbimo mašinos, kad ji, ilgiau joje pagulėjusi, nesusiglamžytų, ir neprisigertų kvapų. Pakratykite, pakabinkite džiūti, galite dar palyginti rankomis. Kabinkite džiūti virš vonios, jei džiovinate viduje ir nenorite, kad prilašėtų ant grindų.

Dušo užuolaida

Patarimas: Jei norite, kad dušo užuolaida greičiau išdžiūtų, nusausinkite ją su sausu rankšluosčiu.

Kaip išimti įsisenėjusias dėmes

Jei dušo užuolaidoje yra įsisenėjusių dėmių nuo pelėsių, galimi keli valymo variantai.

Valymo ekspertai pirmiausia pataria pavalyti su balikliu ar valymo priemone su balikliu. Kaip minėta, baliklio galite įpilti ir į skalbimo mašiną. Jei dėmės neišsiplovė, pripilkite į vonią šilto vandens, stiklinę baliklio ir pamerkite dušo užuolaidą 20–30 min.

Daugiausia fosfatų dedama į skalbimo priemones, lietuviai per metus jų sunaudoja daugiau nei 300 gramų

Jei norisi natūralesnių valymo priemonių, skalbdami skalbimo mašinoje, įpilkite acto į skalavimo skysčio skyrelį.

Jei išvardinti būdai nepadėjo, teks pašveisti. Sušlapinkite dušo užuolaidą, įdėkite į vonią ar į kriauklę, užberkite sodos ant dėmių. Paimkite kempinę ar šepetį ir šveiskite, kol išimsite pelėsių dėmę.

Actas

Tada apipurkškite dušo užuolaidą valymo purškikliu, kad ant jos vėl greitai neprisikauptų pelėsių dėmių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)