Užuolaidos ir medžiaginiai langų uždengimai gali lengvai sugerti nemalonius kvapus – pradedant cigarečių dūmais ir baigiant kepamu maistu.

Jos taip pat gali įgauti pelėsio kvapą, jei namuose tvyro prastos kokybės oras ar jei ta vietovė pasižymi didele oro tarša.

Deja, blogi kvapai įsigeria į užuolaidų audinį, todėl namuose taip pat būna juntamas nemalonus kvapas.

Turėdamas tai galvoje, „Terrys“ rinkodaros ir kūrybos direktorius Garethas Coxallas pasidalijo savo „gudrybe“, kaip pašalinti iš užuolaidų nemalonius kvapus, neskalbiant jų skalbimo mašinoje.

„Nedidelė gudrybė, kurią galite išmėginti, kad pašalintumėte nemalonus kvapus, yra namų gamybos citrinų ir baltojo acto purškalas“, – teigė jis.

„Purškiklio buteliuke lygiomis dalimis sumaišę vandenį, citrinų sultis ir baltąjį actą, išpurkškite juo užuolaidas. Tai suteiks gaivos užuolaidoms (ir kambariui), nenaudojant jokių cheminių medžiagų“.

Užuolaidų valymas

„Ant užuolaidų karnizų taip pat galite pakabinti nedidelius tinklinius maišelius su soda. Ji sugers bet kokius nemalonius kvapus, kurie gali persmelkti užuolaidas“.

„Užuolaidų vėdinimas taip pat yra paprastas ir veiksmingas būdas išsaugoti jų gaivumą“.
„Atidarę kambario langus arba pakabinę jas lauke, išvengsite priplėkusių kvapų“.

Citrinos, baltasis actas ir soda kainuoja nebrangiai ir jų galima įsigyti kiekvienoje maistų prekių parduotuvėje.

Užuolaidose, be blogų kvapų, taip pat kaupiasi dulkės, nešvarumai, pleiskanos, vabzdžiai, bakterijos ir naminių gyvūnų plaukai. Tai reiškia, kad jas reikia reguliariai skalbti.

Kai kurias užuolaidas galima skalbti namuose, tačiau kitoms gali prireikti profesionalaus sauso valymo.

Jei skalbsite užuolaidas, kurias galima valyti tik sausuoju būdu, jos gali susitraukti ir išblukti, todėl geriausia laikytis etiketėje nurodytų priežiūros rekomendacijų.

Užuolaidų valymas

Jei nenorite rizikuoti, skalbdami užuolaidas namuose, galite jas išsiurbti dulkių siurbliu arba naudoti pūkų volelį – taip pašalinsite dulkes ir naminių gyvūnų plaukus.

Reguliariai valydami dulkes ir naminių gyvūnėlių plaukus, išvengsite jų sankaupų ir nemalonių kvapų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją