Kuo daugiau audinių

Stenkitės, kad namuose būtų kuo daugiau audinių, kuriuos norisi paliesti – tai sukuria jaukumo ir šilumos jausmą.

Tinka gauruotos pagalvėlės, velvetinės sofos, megzti pledai. Maišykite ir derinkite įvairiausias tekstūras, tačiau nepadauginkite – per daug skirtingų audinių gali apkrauti interjerą, todėl pasitenkinkite trimis skirtingais kiekviename kambaryje.

Nepataupykite kilimui

Kilimas yra puikus būdas sujungti visą kambario interjerą ir suteikti jam puikų akcentą. Nepaisant to, kad galite rasti daug pigių kilimų įvairiose parduotuvėse, geriau labai netaupykite. Jeigu kambarys atrodo niūrus arba pernelyg sterilus, geras kilimas gali visiškai pakeisti šį įvaizdį ir papildyti interjerą.

Antklodės ir pledai

Kiekvienai lovai reikalinga lovatiesė, tačiau nepakenks, jei ant jos patiesite dar keletą užtiesalų ir pledų. Vietoje to, kad leistumėte pinigus ant vieno šilto užtiesalo, įsigykite keletą iš skirtingų audinių – taip galėsite juos kaitalioti tarpusavyje priklausomai nuo sezono.

Beje, užtiesalus naudoja ir baldų parduotuvės – tai dizainerių triukas sukurti kuo jaukesnį lovos vaizdą, kviečiantį prieiti ir pažiūrėti iš arčiau.

Namų jaukumas

Įsigykite augalų

Kambariniai augalai yra vienas paprasčiausių ir įperkamiausių būdų namus paversti jaukesniais. Net jeigu nesugebate jais rūpintis, yra daugybė kambarinių augalų, kurie nereikalauja daug priežiūros.

Jeigu nenorite pasidaryti džiunglių namuose, tuomet nusipirkite keletą augalų, kuriuos įtaisykite tuščiose vietose – šalia knygų lentynose, kambarių kampuose. Pažiūrėkite, kokių tuščių vietų yra namuose ir užpildykite jas augalais.

Namų jaukumas

Atnaujinkite meno kūrinius

Jeigu jūsų namuose prikabinėta pigių reprodukcijų ar išvis nėra jokių kūrinių, nepagailėkite skirti šiek tiek laiko savo mažai meno galerijai ir paieškokite įspūdingesnių meno kūrinių.

Nesvarbu, ar atradote vietinį menininką, kurio kūrinius dievinate, ar piešiate patys, ar tiesiog pamatėte kokį nors dailų paveikslą parduotuvėje, papuošti sienas meno kūriniais yra puikus būdas sukurti svetingesnę namų aplinką.

Nusipirkite derančius stalo įrankius

Žinoma, nederančios lėkštės ir dubenėliai gali atrodyti eklektiškai stilingai, bet jei norėtumėte kada nors suorganizuoti draugų vakarienę, vertėtų investuoti į tarpusavyje derančius stalo įrankius bei indus.

Namų jaukumas

Pakeiskite rankenas

Netgi pigūs baldai atrodo brangiau, jei atliekate keletą smulkių pakeitimų. Galite atrasti įvairių kristalinių, ekscentriškų rankenėlių – durims, stalčiams, spintelėms. Nebijokite paeksperimentuoti ir pamaišyti skirtingas medžiagas tarpusavyje – susikurkite unikalių baldų, atitinkančių jūsų skonį.

Šis pigus ir paprastas metodas gali atnaujinti spintas, senas duris ir kitas interjero detales bei suteikti jaukumo.

Pamerkite gėlių

Šviežiai skintos gėlės ar net džiovintos šakelės suteikia žavesio bet kokiai erdvei, o namai atrodo kur kas gyvesni. Nusipirkite keletą dailiai dekoruotų vazų ir stiklainių bei patys padėliokite įvairias gėlių kombinacijas ant stalviršių, kavos staliukų, komodų ir t.t.

Daugybė dizainerių negali be šviežių gėlių ir niekada nepraleidžia progos dizainui pasitelkti dailios puokštės.

Keturkojai bičiuliai

Augintiniai yra geriausias būdas paversti namus ta vieta, kurios nesinori palikti. Jeigu svarstėte apie galimybę įsigyti naują draugą, pagalvokite apie tai, kiek daug šiltų prisiminimų liks jūsų namuose. Žinoma, galite prarasti keletą batų, tačiau meilė, kurią gausite mainais, pavers jūsų namus pačia jaukiausia vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)