Rudenį dairosi prieglobsčio


Lietuvoje labiausiai paplitusios pilkosios ir juodosios žiurkės, naminės ir dirvinės pelės. „Derapro“ kenkėjų kontrolės specialistė Eglė Valienė sako, kad graužikai į namus pradeda veržtis tik orui vėstant.

„Mažėjant maisto atsargoms gamtoje, graužikai ieško šiltesnio prieglobsčio. Rudenį sugrįžta į namus, sodybas, rūsius, sandėlius ar gamybines patalpas. Todėl ruošiantis rudeniui labai svarbu imtis prevencinių priemonių: apsisaugoti nuo graužikų sukuriant barjerus ir taip užkertant kelią patekti į patalpas, sandarinant plyšius, naudojant groteles ar tinklelius angoms uždengti“, – paaiškino pašnekovė.

Taip pat, pasak jos, rūsyje ar sandėliavimo patalpose nelaikyti nereikalingų daiktų, maisto produktų, sutelkti dėmesį į jų švarą.

„Piktžolių kontrolė ir tinkama priežiūra gali pašalinti graužikų prieglobsčius ir jų patekimo kelius į pastatus. Svarbu atkreipti dėmesį į netoli stogo, ventiliacijos ir kanalizacijos angas, langus. Dažnai darinėjamoms durims įrengti savaiminio užsidarymo mechanizmus. Konteinerius lauke visada laikyti uždarytus, jų neperpildyti, kad graužikai negalėtų į juos patekti. Tinkama sanitarija ir teisinga šiukšlių plotų priežiūra sumažins graužikų invaziją“, – patikino E. Valienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją