Taigi, jei turite bent pusbutelį medicininio spirito, pasigaminti dezinfekcinio skysčio – ne problema, rašoma portale hunker.com.

Pastaba. Būtina aiškiai pasakyti, kad patiems gaminti dezinfekcinį skystį vertėtų tik tada, jei niekaip nepavyktų gauti reikiamų priemonių. Atminkite, kad plaunant rankas vandeniu ir muilu pavyksta kuo puikiausiai apsisaugoti nuo virusų (taip teigia JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC)). Dezinfekcinį skystį galima naudoti tada, kai muilu ir vandeniu pasinaudoti neįmanoma. Skystyje turi būti ne mažiau kai 60 proc. alkoholio. Taigi, norint jo pasigaminti, teks įsigyti, pvz., 70 proc. medicininio spirito.

Gaminti dezinfekcinį skystį – ypač paprasta. Tereikia sumaišyti alavijų gelį ir alkoholį. Jei norite, kad preparatas būtų kvapnus, į gautą mišinį įlašinkite kelis lašus kokios nors eterinio aliejaus, tarkim, levandų ir rozmarinų.

Savadarbį dezinfekcinį skystį galima laikyti buteliuke nuo indų ploviklio arba daugkartiniame muilo dozatoriuje.

Gelis ir skystis gali imti sluoksniuotis, todėl prieš naudojant priemonę, buteliuką derėtų kiek pakratyti.

Jeigu svarbu visada turėti dezinfekcinio skysčio, galite įsipilti jo į kelioninį, tarkim, šampūnui skirtą buteliuką.

Beliko palinkėti likti sveikiems ir nepasigauti bakterijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)