Pagrindinės vietos, kurias išsikraustydami pamiršta išvalyti nuomininkai

Viryklė ir orkaitė

Galbūt manote – kam valyti orkaitės vidų ar šveisti viryklę, jei viskas atrodo švaru. Vis dėlto – jei jūsų nuomotojai pedantai ar (kartais ir taip būna) žmonės, ieškantys preteksto negrąžinti užstato, jie gali nutarti, kad orkaitė ir viryklės viršus – nepakankamai švarūs.

Nušveiskite, jei yra pridegusių maisto likučių, jei viryklė dujinė, nuimkite groteles ir jas nuplaukite, kruopščiai išvalykite orkaitės vidų.

Šaldytuvas

Ne visi mėgėjai atlikti generalinį šaldytuvo valymą, ir vis dėlto prieš išsikraustant šaldytuvą reikia atitirpinti ir iš pagrindų išvalyti. Išimkite visas lentynas, skyrelius, išplaukite. Žiūrėkite, kad neliktų kokių pridžiūvusių maisto produktų likučių. Netgi patartina atitraukti šaldytuvą ir išvalyti dulkes iš po jo ir už jo. Nepamirškite švariai nuvalyti šaldytuvą iš išorės.

Grindjuostės

Tikėtina, kad šveisti grindjuostes – vienas nuobodžiausių būsto tvarkymo darbų, kita vertus, jei to nepadarysite ar padarysite atmestinai, tai bus pastebėta. Sudrėkinkite šluostę ir nuvalykite visas grindjuostes.

Langai

Daugeliui žmonių atrodo, kad išsikraustydami iš nuomojamo būsto jie neprivalo išvalyti langų. Deja, nešvarūs langai dažnai tampa ženklu nuomotojams, kad jie gali negrąžinti jums dalies užstato.

Jei gyvenate ne pirmame aukšte, tikriausiai bus sudėtinga nuvalyti langus iš išorės, tad pasistenkite, kad bent iš vidinės pusės jie būtų švarūs. Jeigu kuriose nors duryse yra stiklinių dalių, jas irgi nuvalykite.

Žaliuzės

Žaliuzes valome retai, nors ant jų susikaupia daug dulkių. Išsikraustydami būtinai nuvalykite žaliuzes, kad po savęs paliktumėte tikrai švarų būstą.

Galite nusiurbti dulkes nuo žaliuzių siurbliu arba nuvalyti drėgna šluoste. Laiko ir pastangų prireiks, vis dėlto nepamirškite šio darbo.

Virtuvės tvarkymas

Spintelių vidus

Atrodytų – pakanka iš išorės nuvalyti spinteles ir nieko nepalikti jų viduje. Deja, bent jau dalis nuomotojų tikrai atidarys spinteles ir apžiūrės jų vidų – ar ten nėra nešvarumų, dulkių. Būtinai išvalykite spintelių vidų drėgna šluoste, kad naujiems žmonėms nebūtų nemalonu po jūsų įsikelti.

Sienos

Labai dažnai pamirštama nuvalyti būsto sienas. Prabėkite per jas su drėgna šluoste, išgaudykite iš kampų voratinklius.

Jeigu įkalėte į sienas kabliukų, vinukų, ištraukite juos ir užtaisykite skyles. Arba galite paklausti nuomotojų, galbūt jie leis palikti įkaltus kabliukus.

Vieta už klozeto

Dalis žmonių pamiršta iššveisti klozeto vidų, o ką jau kalbėti apie vietą už klozeto, kur kaupiasi dulkės, plaukai. Nepatingėkite pasilenkti ir tos vietos išvalyti.

Vidinis kiemas ar balkonas

Jeigu nuomotas butas turėjo vidinį kiemelį ar balkoną, jūsų atsakomybę šią erdvę palikti po savęs švarią. Išplaukite balkono grindis, kiemelyje, terasoje išraukite piktžoles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją