Pasak jos, po daugelio paskaitų ji pastebėjo, kad žmonės kartoja tas pačias klaidas, augindami kambarinius augalus.

Ji pataria nepersistengti, nes, kad ir kokius augalus auginate, jiems labiausiai kenkia netinkama priežiūra, o ypač klaidos.

Visų pirma patartina nedaryti šių dviejų klaidų:

Nelaistykite kambarinių augalų kasdien

Daugeliui vos ne kasdien šauna į galvą mintis: „Gal reikėtų palaistyti gėles?“ Iš tiesų kambarinius augalus reikia laistyti tada, kai žemė vazone pasidaro visiškai sausa. Taigi tarp laistymų turi praeiti bent trys dienos, o dažnai – ir daugiau.

Jei augalai perlaistomi, ima pūti jų šaknys, o dėl to augalas nebegali įsisavinti maistingų medžiagų ir vandens. Atsipalaiduokite, kelis kartus giliai įkvėpkite ir pasigrožėkite namuose turimais augalais, negalvodami, kad štai tikriausiai jau metas juos laistyti.

Žilė senecio jacobsenii

Nepulkite skabyti kiekvieno kiek prasčiau atrodančio lapelio

Kambarinis augalas – gyvas organizmas. Jis auga, keičiasi – visai kaip žmogus. Kartais lapų krašteliai apdžiūva. Kartais lapai pagelsta ir nukrenta.

Jei tinkamai prižiūrite savo kambarinius augalus, minėti veiksniai yra natūralus augimo ciklo dalys. Jei pulsite skabyti kiekvieną lapelį, kurio išvaizda šiek tiek pakito, turėsite bėdos. Sveikas kambarinis augalas toleruoja tik trečdalio žalumos sumažinimą vienu metu. Jei pašalinsite daugiau žalumos, augalas jaus stresą, nes stengsis atauginti lapus, šakeles, kurių neteko.

Nuskinkite tik akivaizdžiai nudžiūvusius lapus, šakeles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)