Virtuvėje praleidžiame labai daug laiko. Todėl šioje namų zonoje nuolat reikia palaikyti tvarką ir švarą. Kiekvienas namų šeimininkas, kuriam patinka gaminti, žino, kas yra riebalai ant šalia viryklės esančių plytelių. Socialiniuose tinkluose ir keliuose užsienio portaluose išpopuliarėjo būdas, kaip lengvai pašalinti riebalus nuo plytelių. „Delfi būstas“ ėmėsi jį išbandyti ir įvertinti, ar jis tikrai veiksmingas.

Plytelių valymas su citrina

Feisbuko užsienio švaros ir namų tvarkymo patarimų grupėje žmonės ėmė dalintis patarimu, kas puikiai nuvalo riebalus nuo virtuvės plytelių. Tai – citrina. Patariama paimti šviežios citrinos griežinėlį, juo ištrinti riebaluotas plyteles ir palaikyti citrinos sultis ant jų 10 minučių. Vėliau nuvalyti jas drėgna kempinėle. „Delfi būstas“ taip ir padarė.

Plytelių valymas su citrina

1. Perpjautu citrinos griežinėliu stropiai ištepėme tikrai labai riebaluotas virtuvės plyteles.
2. Palaukėme 10 minučių.
3. Su drėgna kempinėle ėmėme valyti plyteles.

Plytelių valymas su citrina
Plytelių valymas su citrina

Rezultatas: valymo metu kempinėlė lipo prie sienos. Kitaip tariant, citrinos sultys ant riebaluotų plytelių išdžiūvo ir tapo lipnios. Teko kempinėlę šlapinti ne kartą, kad būtų įmanoma ja ką nors nuvalyti, tačiau rezultatas liko toks, kad dabar plytelės ne tik riebaluotos, bet ir lipnios.

Plytelių valymas su citrina. Po valymo

Išvada: „Delfi būstui“ šis triukas nepasiteisino. Kodėl? Galbūt dėl to, kad ant plytelių per daug riebalų, jiems nuvalyti jau reikalingos specialios priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją