Socialiniame tinkle „Tik Tok“ britė pasidalijo triuku, kaip ji greitai ir sumaniai išvalo prikepusią orkaitę. Moteris vaizdo įraše rodo, kad į paprastą dubenį supjausto kelis citrinos griežinėlius, juos užpila drungnu vandeniu ir įdeda į orkaitę. Jos teigimu, kaitinama citrina išskiria garus, nusėdančius ant orkaitės sienelių ir vėliau jos puikiai nusivalo.

„Delfi būstas“ ėmėsi patikrinti, ar tai veikia.

Orkaitės valymas su citrina

1. Į stiklinį kepimo indą (kitokio dubens, tinkamo kepimui, neturėjome) griežinėliais supjaustėme dvi citrinas. Orkaitei – daugiau nei 10 metų, kadangi ji turėjo ne vieną šeimininką, nežinia, kiek kartu yra valyta. Matyti, kad ji – gerokai padėvėta ir prikepusi, tad čia reikia kur kas daugiau nei vienos citrinos.

Orkaitės valymas su citrina

2. Citrinas užpylėme šiltu vandeniu.
Orkaitės valymas su citrina

3. Indą įdėjome į orkaitę, ją įjungėme. Kadangi orkaitė sena, ji neturi šiuolaikinių valymosi programų, tad nustatėme kaitinimą iš viršaus ir apačios bei 200 laipsnių temperatūrą.
4. Palikome indą su citrinomis šilti.
Orkaitės valymas su citrina

Britė, parodžiusi šį būdą, teigė, kad kaitinti citrinas reikia tol, kol vanduo ims garuoti. Kelis kartus tikrinome, ar vanduo jau garuoja, tačiau jokių garų nesimatė. Taip orkaitėje citrinos kepė apie 30 minučių, kol pagaliau nuspręsta procesą baigti.

Orkaitė prieš valymą

Išėmus formą su citrinomis ir vandeniu buvo matyti, kad vanduo nusidažė gelsva citrinų spalva, reiškia, citrinos sulčių tikrai išsiskyrė. Tuomet šiek tiek palaukėme, kol pati orkaitė ir vanduo formoje truputį atvės, ir ėmėmės darbo: kaip ir rekomendavo britė, švarią kempinę (arba šluostę) sušlapinome citrinų vandenyje ir ėmėme valyti orkaitės vidų.

Rezultatas: Nešvarumus išties buvo galima be vargo. Matydami, kad kempinėlė tapo labai purvina, ją plovėme tame pačiame citrinų vandenyje. Taip išvalėme visą orkaitę.

Orkaitė po valymo
Orkaitė po valymo

Išvada: Tiesa, nešvarumų joje dar liko, tačiau jeigu ji nebūtų tokia sena ir retai valoma, tikėtina, šiuo būdu būtų nusivalę visi nešvarumai. Arba reikėjo panaudoti daugiau citrinų ir daugiau kempinėlių, ilgiau valyti. Bet kokiu atveju, šį būdą tikrai verta išbandyti kiekvienam.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)