Vienais iš šių daiktų jūs jau nesinaudojate, kiti taps jums nebereikalingi per artimiausią dešimtmetį.

Kabelinė televizija

Šimtai kanalų? Pasirodo, žmonių nebedomina transliuotojų, tokių kaip „Netflix“ paslaugos. „Šie kanalai praranda žiūrovus“, – sako Autonominės robotų technikos ir interaktyvaus mokymo laboratorijos direktorė Sonia Černova.

Paketai su didžiuliu kiekiu kanalų žmonių nebedomina, ir bendrovės ims siūlyti daugiau variantų su kanalais, kuriuos žmogus gali pats pasirinkti.

Žadintuvai

Kur tas senas radijas su laikrodžiu, kuris anksčiau pypsėdavo ant jūsų naktinio stalelio?
Greičiausiai, jo laikas jau praėjo. Visi naudojasi išmaniųjų teefonų žadintuvo funkcija.

Fiksuoto ryšio telefonai

Kai kuriose darbo vietose dar yra stacionarių telefonų, tačiau naminiai telefonai labai sparčiai nyksta – juos nustelbia mobilieji telefonai, sako S. Černova.

Muzikiniai centrai

Šiuolaikiniuose namuose vis rečiau sutinkami atskiri muzikiniai centrai.

„Šiandien visi naudoja kitus įrenginius – paprasčiausiai prie išmaniojo telefono per „Bluetooth“ jungtį prijungia garso kolonėles“, – sako S. Černova.

DVD grotuvas

Net jei norėsite pažiūrėti kokį seną filmą, įrašytą į DVD diską, neberasite naujo kompiuterio su integruotu DVD grotuvu.

Filmus siūloma žiūrėti ne DVD aparatais, bet internetu

Multimedijos grotuvai

Multimedijos grotuvai buvo tarpinis sprendimas žmonėms, neturintiems išmaniojo televizoriaus. Bet jų era baigiasi.

„Į išmaniuosius televizorius jau integruotos technologijos“, – sako S. Černova.

Nuotraukų albumai

Mobiliaisiais telefonais žmonės nufotografuoja daugiau nuotraukų nei kada anksčiau. Bet jie jas saugo debesijos duomenų bazėse, o jų tvarkymui ir spausdinimui naudoja skaitmenines paslaugas. „Mūsų vaikams jau nebeateis į galvą pirkti nuotraukų albumo“, – sako S. Černova.

MP3 grotuvai

Nors kai kuriems žmonėms vis dar patinka atskirti muzikinį grotuvą nuo telefono, tokie gaminiai, kaip iPod ėmė prarasti populiarumą, atsiradus išmaniesiems telefonams su tokiomis pačiomis funkcijomis kaip MP3 grotuvai, mano S. Černova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)