Dažnas klientas mus aplanko nežinodamas dušo trapų ir latakų pasirinkimo galimybių, todėl rinkdamasis plyteles neretai apsistoja ties mažiau estetišku plytelių dizainu. Gelbėdami situaciją aptarsime dažniausiai daromas klaidas bei jų sprendimus.

Klaida #1: ieškau mozaikos, nes taip liepia meistras

Jau nusistovėjęs bei pasenęs požiūris, kad dušo padui būtina rinktis mozaikines plyteles. Tokį sprendimą beveik visuomet rekomenduos plytelių klijavimo meistrai (spoiler alert: mozaika palengvina jų darbą ), jį dažnai pasiūlys kai kuriuose plytelių salonuose (neva „populiariausias“ trend’as), mozaikinį dušo padą pamatysite daugelyje standartinių vonios kambarių ir pan.

Ką manome mes? Mes manome, kad darbas – ne vilkas, o su pačiu paprasčiausiu plytelių dizainu gyventi tektų jums.

Nedarykime klaidos. Plytelių pjaustymo technologijos nesustojo tobulėti sovietmečio laikais, tad supjauti net ir pačias didžiausias plyteles ir suformuoti tinkamą dušo nuolydį nėra taip jau sudėtinga. Vos keli papildomi pjūviai ir jūsų vonios kambario grindyse bus išlaikytas vientisumas.

Vis dėlto jus gąsdina papildomi plytelių pjūviai? Tuomet rinkitės juostinį (linijinį) dušo lataką. Latako įrengimas nėra sudėtingas, papildomi pjūviai nereikalingi, o bendras vaizdas išties estetiškas ir modernus. Tačiau ir šiuo atveju atsiranda mozaikinių plytelių ieškotojų. Juostinis dušo latakas pritaikytas didelių formatų plytelėms, tiesa kainuoja daugiau nei įprastas trapas, tad rinkdamiesi mozaiką jūs mokate dvigubai. Niekam ne paslaptis, kad mozaikinės plytelės – tai dekorinis elementas kainuojantis išties nemažus pinigus.

Pilkas vonios interjeras

Klaida #2: jau išsirinkau patinkančias mozaikines plyteles, parodykite man cementinio plytelių glaisto paletę

Mes jokiu būdu nesame nusistatę prieš mozaiką, tačiau tik tuo atveju, jei ji naudojama ne kaip „vienintelė išeitis“, o kaip išskirtinis dekoro elementas. Jeigu tai kaip tik jūsų atvejis – šaunu. Mozaikos ir cementinio glaisto derinys – nebe taip jau ir šaunu. Negalima pamiršti, kad klijuojant mozaikines plyteles atsiranda žymiai daugiau tarpelių, kuriuos reikės užpildyti plytelių glaistu.

O dabar įsivaizduokite, kad po kiek laiko, tarpeliai išsipurvina, patamsėja, praranda pirminę išvaizdą. Vaizdas ne itin malonus, tiesa? Būtent todėl mozaikos tarpelius glaistyti primygtinai rekomenduojame dvikomponenčiu epoksidiniu plytelių glaistu, kuris yra atsparus vonios kambario siaubams – drėgmei, purvui bei pelėsiui.