Sąžiningai pasvarstykite, kada paskutinį kartą peržiūrėjote savo turto draudimo sutartį? Pasak M. Kapovos, dažniausiai gyventojai tai daro jau atsitikus įvykiui ir tuomet neretai tenka nusivilti.

„Matome, kad esamų draudimo sumų jau nebepakanka. Jeigu žmogus apsidraudė prieš 3,4, 5 metus ar dar seniau ir per visą tą laikotarpį neperžiūrėjo sąlygų, neretai nutinka taip, kad tos draudimo sumos jau nebepakanka atstatyti turtui. Tokių atvejų pasitaiko daug, sakyčiau, tai jau tampa tendencija. Nors apie infliaciją kalbėti neįdomu, tačiau ji tikrai turi įtakos ir NT vertei. Tad mes turime įsivertinti, ar turto atstatymui mums šiandien pakaktų sumos, numatytos draudimo sutartyje. Rekomenduojame sąlygas peržiūrėti kiekvienais metais, peržiūrėti savo turto vertę, ar tikrai numatytos sumos pakaks ją visą atstatyti, jei prireiktų“, – sako pašnekovė.

Marta Karpova

Draudimo ekspertė teigia, kad draudimo sutartis dažniausiai ir sudaroma vieneriems metams. Po metų ją reikia pratęsti arba nutraukti. Draudimo sutarčių turėtojai retai kada perskaito jiems atsiųstą naują sutartį, atkreipia dėmesį į mėnesio įmokas, tačiau tai, anot M. Karpovos, yra didžiausia klaida.

„Draudimo sutartis yra sudaroma metams. Bet dažniausiai, atnaujinant sutartį, mes jos nebeperžiūrime, automatiškai gauname iš savo tarpininko ar draudimo bendrovės pasiūlymą, mes jį pasižiūrime ir vertiname dažniausiai tik mėnesines įmokas ir dažniausiai automatiškai pratęsiame. Bet kokios yra sąlygos, kokios tendencijos yra, kaip mes esame apsidraudę, mes nebepasižiūrime“, – paaiškina ekspertė.

Visą pokalbį su draudimo specialiste žiūrėkite laidoje „Delfi diena“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją