Kodėl skalbyklė skleidžia kvapą?

Jei nesate atsargūs, bet kurioje vietoje, kur nuolat tvyro drėgmė, gali atsirasti kvapas. Be to, drėgnose patalpose ir vietose, kuriose kaupiasi vanduo, lengviau auga pelėsis bei grybelis.

Blogą kvapą skalbyklėse dažniausiai sukelia susikaupusios bakterijos, pelėsis, muilo apnašos, kalkės arba visų keturių veiksnių derinys.

Jei naudojate skalbyklę su priekine įkrova, naudojant netinkamus skalbiklius ji negali išskalauti drabužių ir būgno, todėl gali susidaryti muilo apnašų sluoksnis, kuris tampa terpe bakterijoms veistis. Šios nuosėdos taip pat gali patekti po durelių tarpine ir sukelti kvapus.

Taupymas

Įprastose skalbyklėse stiprūs kvapai gali būti prasto nešvaraus vandens išleidimo požymis. Jei sutvarkysite, tai turėtų padėti pašalinti didžiąją dalį kvapo, tačiau gali tekti skalbyklę išplauti, kad kvapas visiškai išnyktų.

Taip pat gali būti, kad dėl to kalta pasirinkta skalbimo temperatūra. Šaltas vanduo taupo energiją, tačiau nesukuria reikiamos šilumos, kad atsikratytumėte likučių, todėl jei dažniau naudojate vėsius skalbimo ciklus, sudarysite palankią terpę bakterijoms veistis. Tačiau nebūtina pereiti prie karštų skalbimo ciklų. Yra kitų būdų atsikratyti skalbyklės kvapų.

Kaip atsikratyti skalbimo mašinos kvapų skalbyklėse

Metas išvalyti būgną.

1 veiksmas: sumaišykite ketvirtadalį puodelio vandens ir ketvirtadalį puodelio valgomosios sodos.

2 veiksmas: atidarykite skalbimo priemonės skyrių ir supilkite mišinį į vidų.

3 veiksmas: 2 puodelius acto supilkite tiesiai į skalbyklės būgną.

4 veiksmas: paleiskite tuščią skalbimo ciklą dideliu karščiu ir kartokite, kol išnyks kvapas.

6 veiksmas: apžiūrėkite tarpines, ar niekas neužstrigo, ir jei taip, išimkite tai. Tuomet nuvalykite visas gumines tarpines (ties skalbimo mašinos durelėmis) acto ir vandens mišiniu.

7 veiksmas: Prieš paleisdami naują drabužių ciklą, leiskite tarpinei išdžiūti.

8 veiksmas: Baigę skalbti, kol kas palikite dureles atidarytas, kad būgnas ir tarpinė galėtų visiškai išdžiūti tarp skalbimo ciklų.

Valgomoji soda ir skalbyklė

Kaip atsikratyti iš viršaus įkraunamų skalbyklių kvapų

Iš viršaus įkraunamos skalbyklės taip pat gali skleisti kvapą, jei nesate atsargūs. Geriausia laikyti atidarytą viršutinę dalį, kad tarp skalbimo ciklų ji visiškai išdžiūtų, ir patikrinti, ar niekas neužkemša vandens išbėgimo angos.

Būgną taip pat galite išvalyti nuo kvapo naudodami panašų metodą, kaip nurodyta pirmiau. Štai kaip tai padaryti.

1 veiksmas: pradėkite ciklą, paleistą karščiausioje temperatūroje be drabužių.

2 veiksmas: įberkite pusę puodelio valgomosios sodos ir leiskite jai ištirpti.

3 veiksmas: įpilkite 4 puodelius baltojo acto ir paleiskite ciklą iki galo.

4 veiksmas: leiskite skalbyklei išdžiūti atidarytomis durimis.

Actas

Sumažinkite skalbinių kiekį

Žinome, kad tai lengviau pasakyti, nei padaryti, bet kai skalbyklė bus švari, norėsite, kad taip ir liktų. Be to, kad išvengtumėte drėgmės, rekomenduojama skalbti mažiau skalbinių. Taip pat atidžiau rinkitės skalbiklio rūšį ir jo kiekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją