Nors skalbyklėse nuolat cirkuliuoja šiltas vanduo, muilas, balikliai ir pan., skirti drabužių dėmėms ir kvapui išvalyti, pačias skalbykles vis tiek reikia valyti. Reguliariai valydami skalbyklę, išvengsite pelėsių ir nemalonaus kvapo, kuris gali sklisti iš skalbyklės. Tačiau tam nereikia pirkti jokių papildomų skalbimo priemonių ar skalbimo mašinų valymo produktų. Socialiniuose tinkluose žmonės dalijasi, kad skalbykles valo su priemone, kurią naudoja ir kituose namų ruošos darbuose.

„Facebook“ paskyroje „Ponios Hinch valymo patarimai“ (angl. „Mrs Hinch Cleaning Tips“) viena moteris rašė, kad jos skalbimo mašina nuolat skleidžia nemalonų kvapą, rašo portalas „Express.co.uk“.

„Sveiki! Tiesiai šviesiai tariant, turiu smirdančią skalbimo mašiną. Aną savaitę į ją įdėjau šiek tiek skalbimo mašinų valiklio ir nuo to laiko ji smirdi. Visą vidų išvaliau balikliu ir net atlikau ciklą tik su grynu balikliu. Atrodė, kad tai suveikė, bet tik kokias dvi tris dienas. Prašau, man reikia patarimo. Ką jūs darote, kad jūsų mašinos kvepėtų?“ – socialiniuose tinkluose klausia moteris.

Kiti minėtoje grupėje esantys socialinių tinklų vartotojai ėmė dalintis patarimais, dauguma jų rekomendavo naudoti sodos kristalus ir baltąjį actą. Sodos kristalus patariama juos suberti į skalbimo mašinos stalčių, kur pilami skalbimo milteliai, o baltąjį actą pilti į skalbinių minkštiklio stalčių. Šių priemonių reikia naudoti labai nedaug – vos puodelis sodos kristalų ir nedaug, iki pusės puodelio baltojo acto. Sudėjus šias priemones skalbimo mašiną įjungti skalbimo rėžimui aukštai temperatūrai.

Sodos kristalai

Kai kurie socialinių tinklų vartotojai tikino, kad naudoja tik sodos kristalus, be acto, tačiau rezultatu nesiskundžia. Sodos kristalus galima pilti tiesiai į skalbimo mašinos būgną. Jų kiekį reiktų matuoti pagal poreikį – jeigu skalbyklė labai purvina, skleidžia labai nemalonų kvapą, pilti mažo dydžio puodelį, jeigu skalbyklės švara vidutiniška, sodos kristalų kiekio didelio nereikia, užtektų pusės puodelio, o gal net šaukšto.

Sodos kristalai žinomi dėl savo gebėjimo išnaikinti riebalus, dėmes ir nešvarumus skalbiniuose. Juos taip pat galima naudoti gerai išvalyti pačią skalbyklę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją