DELFI Būstas publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Tvarkingų namų stebuklas“.

Visiškai susitvarkę, pakeičiate jus supančią aplinką. Šis pokytis toks milžiniškas, kad pasijusite atsidūrę kitame pasaulyje. Tai paveiks jūsų mąstymą ir vien mintis apie grįžimą prie ankstesnės netvarkos atrodys atgrasi. Kad pajaustumėte širdies palengvėjimą, svarbu pokyčio pasiekti kaip įmanoma greičiau.

Tvarkydamiesi pamažu niekada nepatirsite tokio poveikio. Pokyčių pasieksite, pasirinkę veiksmingiausią tvarkymosi metodą. Kitaip diena pralėks nejučia, o jūs nė nepasistūmėsite. Kuo ilgiau užtruksite, tuo labiau pavargsite, ir tikėtina, kad pasiduosite pusiaukelėje. Daiktų vėl prisikaups ir atsidursite užburtame rate.

Remiantis mano patirtimi, „greitai“ reiškia per pusmetį. Atrodytų, tai ilgas laiko tarpas, bet tai tik šeši jūsų gyvenimo mėnesiai. Pabaigę ir patyrę, ką reiškia ideali tvarka, visam laikui atsikratysite būgštavimų, kad nesugebate susitvarkyti. Kad rezultatai pranoktų lūkesčius, prašau jūsų tvirtai laikytis šios taisyklės: tvarkykitės tinkama eiga.

Kaip jau minėta, yra tik du žingsniai: nereikalingų daiktų atsikratymas ir apsisprendimas, ką kur laikyti. Tik du, bet turite pradėti nuo atsikratymo daiktais. Prieš imdamiesi antrojo žingsnio įsitikinkite, kad pirmąjį jau atlikote. Nė negalvokite dėlioti daiktų, kol neatsikratėte visko, kas nereikalinga. Eilės tvarkos nepaisymas yra viena priežasčių, kodėl daug kam niekaip nepavyksta pasiekti užsibrėžto tikslo.

Atrinkdami, ką išmesti, jie ima svarstyti, kur ką sudėjus. Vos pagalvojus „Įdomu, ar jis tilptų stalčiuje“, atsikratymo veikla ima strigti. Galvoti, kur laikyti daiktus, galėsite, kai atsikratysite visko, ko jums nereikia. Apibendrinkime – sėkmės paslaptis yra susitvarkyti vienu kartu, kaip įmanoma greičiau ir nuodugniau, ir visa tai pradėti atsikratant nereikalingų daiktų.

Tvarkingų namų stebuklas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)