Jei jums niekada nekilo mintis išvalyti skalbinių krepšį ar šiukšliadėžę, esate ne vieni. Portale „Apartment Therapy“ audinių cheminio valymo ekspertas Matthew Connelly sako, kad daugelis žmonių galvoja, jog jeigu jau į skalbinių krepšius nuolat metame nešvarius drabužius, tai nėra prasmės jo valyti. Tačiau tai yra klaida: juos reikia valyti reguliariai, antraip ten kaupiasi bakterijos.

Skalbinių krepšys

Kaip dažnai turėtumėte valyti skalbinių krepšį?

Galbūt pradžioje ne taip dažnai matysite savo krepšio su skalbiniais dugną, tačiau svarbu kada nors jį ištuštinti, kad galėtumėte išvalyti ir jį. M. Connelly sako, kad valymo grafikas priklauso nuo tam tikrų veiksnių, pavyzdžiui, medžiagos, iš kurios jis pagamintas, ir drabužių, kuriuos į jį metate, pobūdžio. Jo bendra taisyklė – kartą per mėnesį, tačiau jei į jį metate suteptus kūdikių drabužius arba drabužius su maisto ar gėrimų dėmėmis, geriau valyti kartą per dvi savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją