Pirštų atspaudai, dėmės ant nerūdijančio plieno prietaisų

Jei ant nerūdijančio plieno prietaisų ir įrenginių (mikrobangų krosnelės, šaldytuvo, orkaitės durų ir pan.) liko pirštų atspaudų, dėmių, joms išvalyti reikės denatūruoto alkoholio. Užlašinkite kelis lašus ant šluostės ir patrinkite dėmėtas vietas. Pamatysite – visas dėmes be vargo išvalysite, paviršiai spindės švara.



Įbrėžimai, dryžiai ant medinių grindų

Jeigu matote, kad šventinio pasibuvimo grindys nemenkai nubrūžintos, ant sausos šluostės užspauskite nedidelį rutuliuką negelinės dantų pastos ir patrinkite nubrūžintas vietas. Visų dryželių ir brūkšnelių greitai neliks. Su negeline dantų pasta lengva nuvalyti ir kreidelių žymes. Mediniai baldai ir grindys greitai susiraižo, laimė, yra būdų, kaip tai sutvarkyti.

Įbrėžimai ant medinių baldų ir grindų

Nebijokite, kad po vakarėlio įbrėžimai ant medinių grindų liks visam laikui. Sumaišykite tris dalis alyvuogių aliejaus ir vieną dalį baltojo acto. Suvilgykite šiuo mišiniu sausą šluostę ir švelniai patrinkite įbrėžimus – jų turėtų akimirksniu nelikti. Pabaigoje švariai nuvalykite grindis, kad neliktų slidaus valiklio ir niekas nepaslystų.

Vandens dėmės ant medinių baldų

Po vakarėlių, svečių pasibuvimų dažnai pamatome, kad ant medinių baldų liko apvalių vandens apskritimų. Čia padės sena gera gudrybė: su sausa šluoste įtrinkite į dėmės vietą majonezo. Rezultatas pradžiugins jau po kelių sekundžių.

Raudonojo vyno dėmės ant baldų ir kilimų

Sakoma, koks vakarėlis, jei jo metu niekas nepapylė raudonojo vyno. O raudonojo vyno dėmėms iš kilimų, baldų ar audinių išvalyti yra nesudėtingas būdas. Paimkite drėgną kempinėlę ir paspauskite su ja dėmę, kad sugertų kuo daugiau vyno. Tada į buteliuką su purškikliu įpilkite vieną dalį peroksido ir vieną dalį indų plovimo skysčio. Šio mišinio užpurkškite ant dėmės, palaukite 5–10 min., o tada švelniai patrinkite sausa šluoste.

Nuo žvakių užlašėjęs vaškas ant audinių

Nenuogąstaukite – žvakių vašką įmanoma nuvalyti nuo kilimo ar nuo staltiesės.

Įprastai po kalėdinių vakarienių ant staltiesės ar ant kilimo. Žvakių vašką lengvai išvalysite – jums reikės popieriaus ir lygintuvo. Popieriaus lapą uždėkite ant vaško dėmės ir palyginkite. Vaškas įsigers į popierių ir staltiesė ar kilimas liks švarūs.

Suodžių dėmės ant sienų

Pamatėte, kad ant sienų yra suodžių dėmių? Suvilgykite sausą šluostę denatūruotu alkoholiu. Alkoholis išvalys suodžių dėmes, o sienai nepadarys jokios žalos.

Pelenai iš židinio

Valant iš židinio pelenus sunku neišsitepti, nebent mokate tai daryti sumaniai. Užberkite ant pelenų drėgnų kavos tirščių, o tada išsemkite semtuvėliu. Kavos tirščiai neleis pelenams pabirti, kai valysite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją