Vieta plautuvei

Įrengti plautuvę vietoje palangės yra viliojanti idėja, tačiau ji turi savų niuansų. Argumentai „už“: sutaupote vietos ir gaunate vaizdą tarsi iš „Pinterest“.

Tačiau yra ir besąlygiškų trūkumų: jums bus sudėtinga išvedžioti komunikacijas ir būsite toli nuo statvamzdžio. Tačiau jei „šlapioji“ zona leidžia jums įsirengti tokią virtuvės konfigūraciją, tuomet ji tikrai taps abipusiu laimėjimu.

Palangė ir jos funkcijos

Baras prie lango

Tai sprendimas, pasiteisinantis su trenksmu. Baras vietoje palangės gali virsti pilnavertiška valgymo vieta, papildoma erdve darbui ar net vieta kai kuriems daiktams laikyti.

Kad baro dizainas būtų patogus, palangė turi būti ne žemesnė kaip 90 cm. Paprastai tai nesukelia jokių problemų: tipiškuose namuose palangių aukštis būna būtent toks.

Biuras namuose

Kitas variantas yra naudoti palangę kaip vietą savo darbo stalui.

Pavyzdžiui, vietoje siauros plastikinės palangės paprastame bute buvo sumontuota plati laminuota medžio drožlių plokštė, kuri atrodo kaip medis. Ir nepaisant to, kad apačioje yra radiatorius, sėdėti prie tokio darbo stalo yra patogu, nes stalviršis yra pakankamai gilus.

Palangė ir jos funkcijos

Kosmetinis staliukas

Kita puiki ir daili idėja yra paversti palangę kosmetiniu staliuku.

Jį galima įrengti kaip palangės tąsą, o ten, kur baigiasi radiatorius, sukišti stalčiukus. Arba kosmetinį staliuką galima statyti statmenai langui, kaip matyti nuotraukoje. Vienas iš svarbesnių tokio kosmetinio staliuko privalumų – natūrali dienos šviesa.

Palangė ir jos funkcijos

Virtuvės darbinis paviršius

Palangė, kaip virtuvės darbinio paviršiaus pratęsimas, suteikia papildomo funkcionalumo. Pavyzdžiui, po tokia palange gali tilpti indaplovė, o jūs turėsite daugiau vietos maistui ruošti.

Idealu, jei virtuvės stalviršiai ir palangė yra vienodo aukščio, spalvos ir tekstūros.

Minkštasuolis

Palangė, paversta poilsio vieta, jau yra klasika. Jei norite modifikuoti palangę į minkštasuolį, ji turi būti ne aukštesnė kaip 50 cm ir ne ilgesnė kaip 60 cm, nes priešingu atveju bus sunku ant jos užsiropšti ir patogiai įsitaisyti.

Namų biblioteka

Mini biblioteka po palange – tai kompromisas tarp erdvės taupymo bute ir svajonės turėti knygų lentyną per visą sieną.

Toks sprendimas leis jums vienu šūviu nušauti du zuikius: ant palangės galėsite įsirengti poilsio kampelį, o po juo – lentynas knygoms arba daiktams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją