Pasirūpinti, kad daugiau niekas kitas neturėtų raktų

Žinote tą raktą, kuriuo atrakinote lauko duris? Pagalvokite, kiek dar žmonių gali jį turėti. Buvę gyventojai? Buvusių šeimininkų buvę vaikinai ar merginos? Auklės? Patikimi kaimynai?

„Vos tik persikėlę į naujus namus, pakeiskite spynas – niekada negalite žinoti, kas turi raktus“, – sako „Charleston Crafted“ autorius Morganas McBride‘as.

Be to, svarbu pasirūpinti, kad tinkamai užsidarytų visi langai, užsirakintų garažo durys ir netgi sodo reikmenims skirta pašiūrė. To nepavyksta padaryti? Reikalingas skubus remontas. Nė akimirkai nepamirškite, kad svarbiausia – jūsų ir jūsų šeimos saugumas.

Detektoriai privalo atlikti savo funkciją

Nesinori baksnoti pirštu ir pasakoti apie savaime suprantamus dalykus, tačiau jaučiame pareigą priminti, kad anglies monoksidas gali jus nužudyti miegančius. Ligų kontrolės centrai skelbia, kad kiekvienais metais netyčia apsinuodiję smalkėmis miršta daugiau nei 500 amerikiečių.

Būsto pirkimas

„Kaip ir visada – pirmuoju smuiku visada groja saugumas. Dėl šios priežasties nepamirškite namuose įsirengti anglies monoksido ir dūmų detektorių. Labai svarbu po kriaukle nenumatytiems atvejams pasislėpti ir gesintuvą“, – sako neseniai į svajonių namus įsikrausčiusi Mina Starsiak iš HGTV „Good Bones“.

Nacionalinės ugniagesių asociacijos duomenimis, mirtimi baigiasi trys iš penkių gaisrų namuose, kur neįrengti dūmų detektoriai, arba jie deramai neveikia.

Gyvybiškai svarbu išsiaiškinti, kur svarbiausi jungikliai ir sklendės

Tik įsivaizduokite (perspėjame, kad bus tikrai šiurpu), jog trūksta vamzdis – vanduo liejasi laisvai. Privalote skubiai sustabdyti šią beprotybę. Tam tereikia namuose užsukti vandenį, tačiau jūs nežinote, kur rasti reikalingą sklendę. Taigi, patarimas labai paprastas: vos tik persikėlėte į naujus namus, išsiaiškinkite šiuos dalykus.

Užuodžiate? Tai dujos, todėl turite skubiai užsukti dujų sklendę, bet vėlgi – nežinote, kur ją rasti. Dujos menki juokai dar ir dėl to, kad jų nuotėkis gresia sprogimu.

Pasirūpinkite jungiklių saugumu

Mažiausiai ko norėtume naujuose namuose – užsidegęs elektros jungiklis. Tai reiškia, kad viena iš pirmųjų naujakurio užduočių yra išsiaiškinti, už ką atsakingas kiekvienas jungiklis ir pasirūpinti, kad jie visi iki vieno būtų saugūs, rekomenduoja Erina Fausel iš „American Freight Furniture & Mattress“.

Būsto pirkimas

Pakeiskite visus filtrus

Ekspertai pataria naujuose namuose būtinai pakeisti oro filtrus – tai viena iš prioritetinių užduočių. Filtruose kaupiasi teršalai, tokie kaip dulkės, purvas, žiedadulkės, pelėsis, plaukai ir gyvūnų kailis. Artėjant žiemai, jais neabejotinai turėtų pasirūpinti profesionalas.

Pasikeiskite tualeto sėdynę

Žinoma, jei to ir nepadarysite, grėsmė jūsų gyvybei nekils, tačiau neabejotinai jausitės geriau, jei nereikės sukti galvos, kas prieš jus sėdėjo šiame soste.

Pasirūpinkite naudingais kontaktais

Kol kas viskas jums atrodo nauja ir nepažinta. Jei nutiks kokia nors nelaimė, kam skambinsite ir kur kreipsitės? Dėl šios priežasties rekomenduojama nekilnojamojo turto profesionalo paprašyti patikimų vietos meistrų kontaktų.: elektriko, santechniko, dailidės ir taip toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)