Pasiklokite lovą

Iš tvarkos gimsta didesnė tvarka. Kruopščiai paklota lova visą kambarį paverčia kur kas tvarkingesniu, o tai suteikia tikimybę, kad kitiems dalykams, tokiems kaip drabužiai ir šūsnys popierių, neleisite kauptis aplinkui.

Valdykite netvarką

Prieš išeidami iš kambario, greitai apsižvalgykite, ar nepalikote kokių nors daiktų ten, kur jiems nepriklauso būti. Jei tokių yra – paimkite juos ir padėkite ten, kur jie turi būti. Reikalaukite, kad visi namuose darytų tą patį.

Shutterstock

Rūšiuokite savo paštą

Išnaudokite kelias minutes atidaryti, perskaityti ir surūšiuoti savo paštą, kai tik jis ateina pas jus į namus. Laikykite šalia šiukšlių dėžę, kad iškart išmestumėte nereikalingus laiškus. Taip pat gautą paštą surūšiuokite į keturias atskiras dėžes: asmeniniams laiškams, sąskaitoms, katalogams ir oficialiems laiškams.

Plaukite indus iš karto po valgio gaminimo

Vietoje to, kad užpildytumėte kriauklę puodais ir indais, išplaukite juos arba sudėkite į indaplovę iškart po to, kai baigiate gaminti.

Indų plovimas

Išvalykite išsipylusius skysčius, kol jie nepridžiuvo

Nesvarbu, ar tai pomidorų padažas ant viryklės, ar išsipylusios makiažo priemonės ant vonios plytelių, beveik viską išvalyti yra greičiau ir paprasčiau, jeigu tai darote iš karto.

Viryklės valymas

Valykite virtuvės grindis

Kiekvieną vakarą, kai tik išplaunate indus po vakarienės, išplaukite ir grindis. Tai padės nešvarumams ir dulkėms neįsisenėti ir kur kas pagreitins savaitinį tvarkymąsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)