Skalbimo ekspertas įspėjo žmones būti atsargesnius metant skalbinius į skalbimo mašiną. Bendrovės „Laundryheap“ generalinis direktorius Deyanas Dimitrovas papasakojo, kokie drabužiai, šilko dirbiniai gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

1. Drabužiai su metalinėmis detalėmis, monetos ir raktai

Ekspertas paaiškino: „Savaime suprantama, kad niekas monetų ir raktų į skalbimo mašiną nedėtų tyčia, tačiau turėtumėte būti itin atsargūs ir prieš mesdami džinsus į skalbimo mašiną, išstuštinti jų kišenes“.

Taupymas

Jo teigimu, metalas gali pažeisti skalbyklės išleidimo siurblį ir subraižyti jos vidų, todėl prieš dėdami skalbti visada patikrinkite kišenes, ar jose nėra monetų ir raktų, taip pat nepamirškite patikrinti, ar jose nėra servetėlių, kurios dažnai gali patekti į skalbyklę.

Nors jos tiesiogiai nesugadina skalbimo mašinos, tačiau gali prilipti prie visų kitų skalbimo mašinoje esančių daiktų.

2. Švelnūs audiniai

Žmonės taip pat turėtų būti atsargūs skalbdami kaklaraiščius, nes dauguma jų yra pagaminti iš švelnių audinių.

D. Dimitrovas paaiškino, kad tokie audiniai kaip šilkas ir vilna gali susitraukti, prarasti formą ir sutepti kitus drabužius.

„Norint, kad jie kvepėtų gaiviai ir išliktų geros formos, rekomenduočiau juos skalbti rankomis arba profesionaliai išvalyti“, – teigia pašnekovas.

Kiti daiktai, kuriuos gali prireikti profesionaliai išvalyti, yra šilko gaminiai, įskaitant patalynę, kad jie išlaikytų savo formą.

Jei drabužį galima skalbti skalbimo mašinoje, prieš skalbdami švelniu skalbimo ciklu įdėkite jį į skalbinių maišelį.

Šiais laikais kai kurios skalbyklės netgi turi specialius medžiagų nustatymus, todėl visada turėkite tai omenyje skalbdami švelnius audinius.

3. Daiktai su užtrauktukais

Skalbimo ekspertas paaiškino, kad užtrauktukai ir sagos gali įstrigti skalbimo mašinoje arba sugadinti kitus skalbinius, esančius skalbyklėje, todėl prieš dėdami skalbinius į skalbyklę, būtinai užsisekite užtrauktukus ir sagas.

4. Kūdikių drabužiai

Kaip ir šilko gaminių atveju, kūdikių drabužius, pavyzdžiui, kojines, dėkite į mažus tinklinius skalbinių maišelius, kad jie būtų apsaugoti skalbyklėje.

Tai taip pat gali padėti išvengti jų įstrigimo mašinos viduje esančiose nusausinimo angose, tačiau nepamirškite kartkartėmis patikrinti skalbimo mašinos filtro.

Apatinių skalbimas

5. Liemenėlės

Dedant liemenėles į skalbyklę taip pat kyla keletas pavojų.

„Liemenėlės ne tik gali sugadinti skalbyklę, bet ir jų užsegimai gali suplėšyti kitus skalbinius. Be to, jei užsegimai patenka į skalbyklės vonios sieneles, liemenėlės per skalbimo ciklą gali pernelyg išsitempti, o tai gali pakenkti jų subtilioms medžiagoms ir pradinei formai“, – paaiškina D. Dimitrovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją