1. Atidžiai peržiūrėkite visus savo pirkinius

Peržiūrėkite spintas, spinteles, komodas ir stalčius ir išmeskite viską, ko nenaudojate. Sukrovę nereikalingus daiktus į krūvą, bent preliminariai paskaičiuokite, kiek pinigų išleidote tiems daiktams. Tai bus negailestingas priminimas, kiek prisipirkote realiai visiškai nereikalingų daiktų. Kai ateityje eisite apsipirkti, tas pojūtis (ir pinigų suma) vis dar išliks atmintyje, taigi kils mažiau pagundų pirkti daiktus impulsyviai, nepamąsčius, ar tikrai jų reikia.

2. Vieta irgi kainuoja

Jei nuomojatės butą su dviem miegamaisiais, o atsarginis miegamasis reikalingas tik daiktams sukrauti, paklauskite savęs: „Ar šis butas per mažas, ar mes netinkamai išnaudojame turimą erdvę?“ Kai ateityje ieškositės būsto nuomai, įvertinkite, kiek vietos jums reikia, ir rinkitės mažesnį butą.

3. Veikiausiai mokate už tuos pačius daiktus du kartus

Kartais laikome daiktus taip netvarkingai, kad nė nepamename, ko turime, ir švaistome pinigus, perkame daiktą, kuris jau yra namuose (kažkur užkištas). (Mano namuose toks daiktas – klijai. Galiausiai turėjau tiek tūbelių, kad būtų pakakę ištisai amžinybei, jei klijai laikui bėgant nesukietėtų).

4. Dėžės brangios (ypač gražios dėžės)

Viena iš didžiausių klaidų, norint susitvarkyti namus – investuoti pinigus dėžėms, į kurias sudėsime nereikalingus daiktus. Galybę daiktų reikia kažkur padėti, taigi atrodytų, produktyvu ir išmintinga įsigyti dėžių. Bet dėžės brangios, o tikrosios problemos neišsprendžia. Užuot pirkę dėžės krūvoms daiktų, sumažinkite namuose daiktų.

5. Kas vienam – šlamštas, kitam – lobis

Jei turite laiko ir nesibodite, galite parduoti nereikalingus daiktus internetinėse parduotuvėse („eBay“ ar „Craigslist“) arba vasarą surengti išpardavimą prie namų – taip ne tik apsišvarinsite, bet ir pinigų užsidirbsite. Gautus pinigus galėsite išleisti kokiam nors pomėgiui ar tiesiog sumokėti sąskaitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)