Nedaug kas pasakytų, kad tvarkymasis – malonus užsiėmimas. Bet tvarkomės juk ne dėl malonumo, tiksliau, dėl malonumo, kurį suteikia ne procesas, o jo rezultatas – švara ir gaiva dvelkiantys namai.

Kad tvarkymosi rezultatas džiugintų, galima kliautis tam tikrais tvarkymosi triukais, tačiau svarbu suprasti, kad ne visi jie pasiteisina.

Jei nesinori gaišti laiko tikrinant internete platinamų patarimų veiksmingumą, peržvelkite toliau pateiktą sąrašą ir iškart sužinosite, ko neverta nė bandyti, pataria kathleenscleaningservice.com.

Mitas Nr. 1. Baliklis – puiki alternatyva valikliui

Kadangi baliklis pasižymi efektyviu poveikiu, gali atrodyti, kad tai puikus valiklio pakaitalas.

Taip, baliklis veiksmingai šalina dėmes, gerai dezinfekuoja, yra negailestingas tarp šaligatvio plytelių augančioms piktžolėms, netgi neleidžia prarūgti vandeniui, į kurį pamerktos gėlės.

Visgi baliklis nėra tinkama priemonė purvui ir nešvarumams valyti. Taigi, purvinus paviršius virtuvėje, vonioje, taip pat grindis pirmiausia reikia išplauti, kad neliktų purvo, o jau tada galima dezinfekuoti balikliu.

Mitas Nr. 2. Dulkių šluotelės puikiai valo dulkes

Valyti dulkių daug kas nemėgsta lygiai taip pat kaip plaukti grindų, todėl pasirenka lengviausią kelią – pasisukioti su dulkių šluotele.

Valymo priemonių parduotuvėse galima rasti įvairiausių kempinių, šluosčių ir šepečių. Aišku, pavyks aptikti ir šluotelių dulkėms. Daugelis mano, kad perbraukus tokia šluotele lentynas, paveikslų rėmus ar šviestuvų gaubtus, ant jų nebelieka dulkių.

Toks įsitikinimas – klaidingas. Iš tikro dulkių šluotelės nesurenka dulkių, o tik išsklaido jas po paviršių. Tai reiškia, kad dulkės niekur nedingsta, o tik pasklinda, pakyla į orą ir nusėda ant gretimų paviršių.

Mitas Nr. 3. Actas įveikia bet kokius nešvarumus

Actas – tai vienas iš tų po ranka esančių produktų, kuriuo neretai patariama kliautis tvarkantis. Acto gerbėjai skelbia apie produkto visagalybę, teigia, kad jis įveikia bet kokius nešvarumus.

Actas iš tiesų dažnai gelbsti, tačiau, lygiai kaip baliklis, nėra visais atvejais tinkama priemonė.

Baltasis actas – tai alkoholio fermentacijos produktas, kurio sudėtyje yra acto rūgšties. Actas, kaip žinia, gali būti įvairaus stiprumo.

Tikra tiesa, kad su kai kuriomis valymo užduotimis actas susidoroja nepriekaištingai. Acto rūgštis veiksmingai tirpdo kalkių nuosėdas, ilgainiui susikaupiančias ant vonios paviršių, kavos virimo aparatų ir indaplovių sienelių.

Lygiai kaip baliklio, jo galima įpilti į gėlėms merkti skirtą vandenį arba naudojant kovai su piktžolėmis tarp šaligatvio plytelių. Neklysta ir tie, kurie teigia, kad acto galima įpilti skalbiant pradvisusius skalbinius.

Mitas Nr. 4. Skalbyklė išsivalo skalbdama

Tvirtinimą, kad skalbdama drabužius skalbyklė automatiškai pasirūpina ir savo pačios švara, taip pat reikia priskirti mitams.

Nors per skalbimo ciklą skalbyklė nuolatos teliūskuoja muiliną vandenį, dėl savo paskirties ji nėra apsaugota nuo bakterijų. Skalbyklės viduje ilgam užsilaiko drėgmė, o tai yra palanki terpė mikrobams. Ypač daug nešvarumų prilenda už guminių per priekį įkraunamų skalbyklių sandariklių.

Štai kodėl skalbyklei būtina suteikti galimybę išdžiūti, be to, ją būtina reguliariai iššluostyti.

Mitas Nr. 5. Pirmiausia – siurbti, o tada – valyti dulkes

Siurbimo pirmumo mitas, ko gero, įsigalėjo dėl to, kad senųjų modelių dulkių siurbliai patys paskleisdavo į aplinką nemažai dulkių.

Vis dėlto šiuolaikiniai siurbliai yra kitokie: jie daug geriau susiurbia ir sulaiko dulkes viduje. Tai reiškia, kad pirmas darbas yra dulkių šluostymas, o antras – siurbimas. Jeigu laikysitės tokio eiliškumo, pavyks susiurbti ir tas dulkes, kurių nepavyko surinkti šluoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją