Kaip išvalyti kriauklę su stovinčiu vandeniu?

Jei dėl užsikimšusios kriauklės kriauklėje nuolat telkšo vanduo, susidarė bjauri situacija, dėl kurios greičiausiai dauginasi bakterijos ir sklinda nemalonus kvapas. Pirmasis (ir paprasčiausias) būdas, kurį galite išbandyti, yra naudoti plunžerį. Įsitikinkite, kad naudojate naują plunžerį, nes nenorite užteršti virtuvės kriauklės naudodami tualeto plunžerį, rašo portalas 21Oak.com.

Jei jūsų kriauklė yra su dvigubu nutekamuoju vamzdžiu, užkimškite nutekamąjį vamzdį neužsikimšusioje kriauklės pusėje. Tai neleis vandeniui burbuliuoti toje pusėje, kol dirbsite.
Ant užsikimšusio nutekamojo vamzdžio stūmoklį uždėkite tiesiai žemyn, kad proceso metu iš stūmoklio neišeitų oras. Taip sukuriamas stipresnis siurbimas ir efektyviau išvalomas nutekamasis vamzdis.

Stipriai stumkite stūmoklį aukštyn ir žemyn, kol vanduo pradės nutekėti.
Kai stovinčio vandens nebeliks, kurį laiką paleiskite čiaupą, kad išsivalytų likusios šiukšlės ir įsitikintumėte, kad užsikimšimo nebeliko.

Užsikimšusi kriauklė

Kaip sutvarkyti užsikimšusią virtuvės kriauklę, kai panardinimas nepadeda

Kai panardinimas nepadeda, kamštis kriauklėje yra arba per kietas, kad jį būtų galima išstumti, arba užsikimšusi per giliai kanalizacijoje, kad ją paveiktų siurbimas. Reikės arba naudoti produktus, skirtus užsikimšimui nutekamajame vamzdyne išardyti, arba toliau tirti po kriaukle esančius vamzdynus.

Naudokite valgomąją sodą ir actą

Pirmiausia, pabandykite išardyti užsikimšimą actu ir valgomąja soda. Šis ingredientų derinys burbuliuoja ir skaido organines medžiagas jūsų nutekamajame vamzdyje.

Ko jums reikės:

  • 1 puodelio valgomosios sodos;
  • 1 puodelio acto;
  • Verdančio vandens;
  • Medinio šaukšto.

Užvirinkite vandenį ir supilkite jį į kanalizaciją. Tai padės atlaisvinti užsikimšimą.

Į užsikimšusį nutekamąjį vamzdį įpilkite vieną puodelį valgomosios sodos. Jei yra stovinčio vandens, naudokite nemetalinį virtuvės įrankį, pavyzdžiui, medinį šaukštą, ir nukreipkite sodą į nutekamąjį vamzdį.

Leiskite sodai nusistovėti dvi ar tris minutes.

Užsikimšusi kriauklė

Įpilkite į nutekamąjį vamzdį vieną puodelį acto. Turėtumėte pamatyti, kaip mišinys pradeda šnypšti.
Nedelsdami užkimškite nutekamąjį vamzdį, kad šnypštimo reakcija užsilaikytų nutekamajame vamzdyje. Prieš atsukdami kamštį leiskite mišiniui veikti 15 minučių.

Užvirinkite dar šiek tiek vandens ir supilkite jį į nutekamąjį vamzdį, kad išvalytumėte visas šiukšles.

Išvalykite P formos sifoną

Jei nei panardinimas, nei šnypščiantis mišinys nepadeda atkimšti nutekamojo vamzdžio, užsikimšimas greičiausiai yra pernelyg giliai vamzdyne, kad būtų galima jį pasiekti šiais metodais. Tuomet teks leistis prie po kriaukle esančių vamzdžių ir patikrinti, ar neužsikimšęs P-trapas. P-slėptuvė – tai po kriaukle esanti vamzdyno dalis, išlenkta į U raidės formą, kuri dažniausiai užsikemša. Šiam procesui reikia daugiau įrankių ir laiko, tačiau jis gana paprastas.

Ko jums reikės?

  • Kibiro;
  • Replių;
  • Atsuktuvo.

Padėkite kibirą po P-slėptuvu, kad būtų galima surinkti vandenį, kuris proceso metu gali ištekėti iš vamzdžių.

Replėmis atsukite abiejose P-slėptuvės U formos gaudyklės pusėse esančias slydimo veržles ir ištraukite vamzdyno dalį.

Išėmę ją, apžiūrėkite P-trap apžiūrėkite, ar viduje nėra užsikimšimų; jei taip, išvalykite juos.

Jei pačiame P-slėptuve nėra užsikimšimų, atsukite sifono alkūnę - vamzdyno dalį, jungiančią P-slėptuvą su sienine armatūra.

Pažiūrėkite į sifono alkūnę, ar joje nėra užsikimšimo; jei taip, pašalinkite jį.

Jei sifono alkūnėje nėra užsikimšimo, atsuktuvu apeikite sienoje esančio drenažo vamzdžio vidų ir pažiūrėkite, ar galite pasiekti užsikimšimą, kad jį pašalintumėte.

Jei radote ir pašalinote užsikimšimą, pakeiskite visą vamzdyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)