Produktų atšildymas

Dauguma mikrobangų krosnelių turi daržovių, mėsos, vištienos, žuvies ir pan. atšildymo funkciją, kuri gerokai sutrumpina gaminimo laiką.

Šviežiai spaustų sulčių ir šviežių sulčių ruošimas

Mažai kas žino, kad šiek tiek pašildytos daržovės, vaisiai ir uogos iki paskutinio lašo atiduoda sultis, todėl iš jų lengviau pasigaminti šviežiai spaustų gėrimų.

Ištirpinkite medų

Nusistovėjusį cukrų arba sutirštintą medų galima lengvai ištirpinti iki norimos konsistencijos trumpam įdėjus į mikrobangų krosnelę.

Stiklainių sterilizavimas

Paprastai gaminant uogienę ar džemą naudojami stiklainiai, kuriuos sunku sterilizuoti įprastu būdu. Ir čia mikrobangų krosnelė taps tikru išsigelbėjimu, tereikia į ją įdėti švariai išplautus stiklainius, įpilti į juos šiek tiek vandens arba įjungti viryklę visu galingumu maždaug 3 minutėms.

Duonos suminkštinimas

Pasitaiko, kad pusryčiams nėra šviežios duonos ar sumuštinių. Paskrudintą duoną galima lengvai atgaivinti įdėjus ją į mikrobangų krosnelę pusei minutės.

Mikrobangų krosnelė

Daržovių garinimas

Pakanka visas reikiamas daržoves supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais, sudėti į plastikinį maišelį arba maistinę plėvelę ir įpilti šiek tiek vandens. Svarbiausia nepamiršti maišelyje padaryti kelias skylutes.

Kambarinių augalų sodinimas

Naudojant pirktinį dirvožemį ne visada galima būti tikriems, kad jame nėra įvairių bakterijų ar kenksmingų mikroorganizmų. Žemę galite sterilizuoti mikrobangų krosnelėje, įdėję ją į sandarų maišelį.

Pasiruošimas žiemai

Mikrobangų krosnelėse taip pat galima greitai išdžiovinti žalumynus, sausus riešutus ar citrusinių vaisių žievelę, pakanka juos pašildyti 5 minutes.

Mikrobangų krosnelė

Pjaustymo lentų dezinfekavimas

Nedaug yra šeimininkių, kurios kiekvienam produktui turi po pjaustymo lentą, paprastai jų būna 1-2 ir jos yra universalios. Išvalyti medinę lentą nuo mikrobų ir pašalinių kvapų gana paprasta, ją reikia kruopščiai nuplauti, įtrinti citrinos sultimis ir 5-10 minučių įdėti į mikrobangų krosnelę.

Česnako lupimas

Jei patiekalui ar paruošti reikia daug česnako, bus lengviau jį nulupti po 15 sekundžių mikrobangų krosnelėje. Žievelė nuo česnako po tokio kaitinimo lengvai pašalinama net be peilio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)