Neseniai į Delfi redakciją kreipėsi vilnietė Lina. Moteris papasakojo, jog šiuo metu nuomojasi butą, tačiau sutartyje nurodytas terminas pasibaigė prieš kelis mėnesius. Lina pridūrė, kad jos ir nuomotojos santykiai yra geri, niekam nė nekilo klausimo dėl Linos iškraustymo, tačiau moteris sako nežinanti, ar taip viską ir palikti.

Ko gero, tokią situaciją tikrai nesunku įsivaizduoti: nuomos sutartyje nurodytas terminas praėjo, nuomininkas liko gyventi nuomojame būste ir niekas dėl to nesuka galvos. Bet gal turėtų?

Šįkart advokatė Justė Stonkutė paaiškino, kokių veiksmų pasibaigus nuomos sutartyje numatytam terminui turėtų imtis tiek nuomotojas, tiek nuomininkas. Teisininkė taip pat papasakojo, kas yra nuomininko pirmumo teisė ir ką apie pratęsiamą nuomą turėtų žinoti abi sandorio šalys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją