Rekordiniai pardavimai

Dar 2021 m. Marbeljoje ir aplinkiniuose kurortuose, nuo pat Malagos iki Sotograndės, buvo fiksuojami aukščiausios klasės nekilnojamojo turto rinkos rekordiniai pardavimai. 2022 ir 2023 metais ši tendencija nenutrūko ir kiekvieną mėnesį tik didėjo. Kaip teigia S. Puškovaitė, pirkėjai dažnu atveju net neapsilanko statomuose projektuose ir perka būstą „iš brėžinių“.

„Rekordines aukštumas siekiantys pardavimai rodo, kad Marbelja pagaliau sulaukė pasaulinio pripažinimo kaip aukščiausios kokybės tokio tipo kurortinė vietovė Europoje. Pirkėjai prieš įsigydami nekilnojamąjį turtą čia nebelaukia, kol apsilankys projekte ir jį apžiūrės. Šiandien sutinkame daugybę klientų, kurie tik nori kuo greičiau užtvirtinti sandorį dėl iš anksto su agentais pasirinkto nekilnojamojo turto įsigijimo. Pastaruoju metu pardavimai dažnai vykdomi pasitelkiant tiesiogines „Facetime“ ar „WhatsApp“ vaizdo ekskursijas, fiziškai net neapžiūrint dominančio objekto“, – teigia S. Puškovaitė.


Daugėja investuotojų ir iš Lietuvos

Anot S. Puškovaitės, net 85–90 proc. nekilnojamojo turto pirkėjų Marbeljoje yra užsieniečiai, o pastaruoju metu pastebimas investuotojų iš Lietuvos suaktyvėjimas. Kaip teigia specialistė, vienas didžiausių šiam reiškiniui įtakos turėjusių veiksnių yra tas, kad europiečiai tam gali gauti net iki 60 proc. finansavimą.

„Marbeljoje investuoja vis daugiau lietuvių. Tas skaičius yra gerokai didesnis nei bet kada anksčiau. Tautiečiai pastaraisiais metais demonstruoja didžiulį susidomėjimą nekilnojamuoju turtu Marbeljoje – parduoda kitose šalyse ar Nidoje turėtus būstus ir perka juos čia“, – pasakoja S. Puškovaitė.
Specialistė teigia, kad pirkėjai vis dažniau dairosi būsto, kurio dizaine būtų integruota žaluma, šviesa ir vanduo. Gyvos žaliosios sienos, vandens elementai ir natūralių medžiagų naudojimas visuose namuose – nauja architektūros bei dizaino tendencija.

Pranagus būstas Marbeljoje


Kaimynystėje – didžiausios pasaulio žvaigždės

Nekilnojamąjį turtą šiame kurorte turi ir kai kurios garsenybės, todėl nereikėtų nustebti, jeigu vaikštinėjant Marbeljos gatvėmis prasilenksite su futbolininku Kristiano Ronaldo ar kino aktore Eva Longoria.

„Marbeljoje galima sutikti daug įžymybių. Čia būstus turi aktoriai Angelina Jolie ir Bredas Pitas, modelis Alessandra Ambrosio, vienas garsiausių futbolininkų Kristiano Ronaldo, aktorė Eva Longoria ir net Sasekso hercogienė Meghan Markle. Vienas didžiausių garsenybių traukos centrų – „La Sala By The Sea“. Tai – paplūdimio baras, restoranas, kuriame nuolat galima sutikti žymių veidų“, – teigia S. Puškovaitė.

Už nuomą pakloja ir 10 tūkst. eurų

S. Puškovaitės teigimu, daugelis investuotojų įsigytus būstus nusprendžia nuomoti.
„Jei prieš penkerius metus Marbeljos geriausiuose rajonuose naują, modernų, prabangų dviejų miegamųjų butą buvo galima išsinuomoti už maždaug 2 tūkst. eurų per mėnesį, tai dabar tokio paties tipo nekilnojamojo turto kainos gali siekti ir 3,5 tūkst. eurų per mėnesį ar daugiau. Šiandien gražios keturių miegamųjų vilos nuoma geriausiuose rajonuose gali kainuoti apie 10 tūkst. eurų per mėnesį, kai dar prieš metus panašus turtas buvo nuomojamas už maždaug 6 tūkst. eurų per mėnesį. Ypač didelė yra vilų „crème de la crème“ (geriausių iš geriausiųjų) nuomos paklausa. Dabar matome, kad trumpalaikė tokio tipo nekilnojamojo turto nuoma siekia 40 tūkst. eurų per savaitę ar net daugiau“, – nuomos kainas atskleidžia pašnekovė.

Specialistė priduria, kad saulėtų dienų čia – net 320. Dėl šios priežasties, sezonas Marbeljoje tęsiasi visus metus. Ir nors didžiausios nuomos kainos čia vyrauja nuo balandžio pradžios iki spalio pabaigos, kitais šešiais mėnesiais nuomos rinka tikrai nesustoja – tuo metu į Marbelją suplūsta golfo žaidėjai ir padelio entuziastai. Todėl tuo laikotarpiu itin populiarūs tampa butai, esantys netoli golfo laukų ir padelio kortų.

Marbelja patenka į taip vadinamą žymųjį „auksinį trikampį“, kurį sudaro Marbeljos, Estepono ir Benaviso miestai. Anot S. Puškovaitės, lyginant su priešpandeminiu laikotarpiu, šiuo metu „auksiniame trikampyje“ fiksuojama net 30 proc. daugiau pardavimų.

S. Puškovaitė

Apartamentai kainuoja ir kelis milijonus

Pasak S. Puškovaitės, Marbeljos nekilnojamojo turto rinka pradėjo atsigauti 2012 metais, kai po didžiosios 2008 m. ekonominės krizės vėl buvo pradėta pirkti daug būstų. Šią paklausą skatino ne tik įprasti vartotojai, bet ir visų rūšių investuotojai bei nekilnojamojo turto plėtotojai, pradedant pavieniais pirkėjais, renovuojančiais ar statančiais vieną namą, baigiant tais, kurie statė penkių ar dešimties vilų grupes. Į didelius projektus čia ėmė investuoti ir stambūs tarptautiniai fondai, kurie pradėjo statyti ištisas uždaras bendruomenes. Dėl to Marbeljoje iškilo tūkstančiai naujų namų, į kuriuos investuota milijardai eurų. Be to, visuose aplinkiniuose rajonuose vyko senesnių nekilnojamojo turto objektų renovacija ir modernizavimas.

„Daugelis šių investuotojų, patikėjusių Marbeljos rajono ateitimi, suprojektavo, pastatė ir pardavė vienus kokybiškiausių tokio tipo nekilnojamojo turto objektų visame pasaulyje. Šiuo metu Marbeljoje, Sierra Blankoje, viena po kitos dygsta prabangios vilos, kurias stato „Elie Saab Villas“. Sulaukiame ir itin daug investuotojų iš Vidurinių Rytų, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados“, – tvirtina S. Puškovaitė.

Nekilnojamojo turto specialistė priduria, kad ypač išaugo būstų, kurių kaina viršija 4 mln. eurų, pardavimai. Pasak jos, tai – visiškai įprastinis dalykas Marbeljoje, nieko nebestebina ir pardavimai už 10 milijonų eurų. Kaip teigia specialistė, tai įrodo, kad ši vieta itin patraukli turtingiausiems pirkėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)