Už šią iniciatyvą balsavo 94 Seimo narių, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 7 parlamentarai. Pagrindiniu komitetu svarstysiančiu projektą patvirtintas Aplinkos apsaugos komitetas.

Projektas svarstymo stadijoje į plenarinių posėdžių salę turėtų grįžti kovo 28 d.

„Šiais projektais yra taisoma klaida, kadangi prieš Kalėdas numatėme per vėlyvas įsigaliojimo datas. Tad iš lapkričio 1 d. įsigaliojimo datos yra ankstinamos į gegužės 1 d. Ir sprendžiama techninė klaida, nes daugelis šio projekto nuostatų turėjo įsigalioti kuo anksčiau“, – Seimo posėdžio metu teigė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Pritarus įstatymo projektui nuo 2024 m. gegužės 1 d. įsigaliotų nuostatos, kuriomis didinamos baudos už pakartotinių pažeidimų, vykdant statybas nesilaikant teisės aktų, padarymą, būtų patikslintos kvalifikacijos atestatų išdavimo ir panaikinimo nuostatos.

Projekte taip pat nurodoma, kad anksčiau įsigaliotų tvarka, pagal kurią visuomenės informavimas ir dalyvavimas svarstant statinių, kurių projekto dokumentai įslaptinti Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatyme nustatyta tvarka ar kurie projektuojami krašto apsaugos tikslams skirtose teritorijose, tampa neprivalomas.

Taip pat paankstinamas įsigaliojimas reglamentavimo, kuris leidžia iki 2010 m. sausio 1 d. pradėtiems statyti ir neužbaigtiems nekilnojamojo turto registre registruotiems statiniams, kurių statybą leidžiantis dokumentas nebegalioja, gauti leidimą pagal parengtus statinių rekonstravimo ar remonto projektus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją