DELFI skaitytojas pasidalino nuorodomis į tinklapio geradovana.lt pasiūlymus. Juose siūloma dviejų naktų viešnagė „Vytautas Mineral SPA“ viešbutyje dviem asmenim už 865 eurus. Jam buvo įdomu, kas yra siūloma už tokią didelę kainą.

Puslapyje rašoma, kad į šią kainą įskaičiuota: „dvi nakvynės liukso klasės kambaryje, romantiška vakarienė, švediško stalo pusryčiai, 20 min. trukmės „Flow“ terapija (nesvarumo būsena didelės mineralizacijos baseine), 1 val. 30 min. trukmės polinezietiškas masažas „Ma-uri-ora“, 1 val. 20 min. trukmės „Sapphire“ ritualas JAI ir JAM (kūno šveitimas, nugaros masažas, rankų terapija), neribotos trukmės apsilankymas baseinų ir pirčių erdvėje, sveikatingumo mankšta salėje ir baseine, nemokama vieta automobiliui, skaityklos erdvė, bevielis internetas“.

Čia ne vienintelis pasiūlymas už tokią kainą. 5 nakvynių sveikatinimo programa dviem kainuoja 860 eurų. Į šį pasiūlymą įtrauktos gydomosios procedūros, kurių turėtų būti ne mažiau kaip 5 per dieną, skirtos gydytojo nurodymu.

Tarp gydomųjų procedūrų yra ir mineralinio vandens vonios, „Flow“ terapija, įvyniojimas į purvą, grupiniai užsiėmimai pagal kineziterapeuto rekomendacijas, įvairūs masažai.

Šiek tiek pigesnė viešnagė šiame viešbutyje kainuoja 611 eurų. Tai vėlgi yra pasiūlymas dviem asmenim ir kaina yra už dvi nakvynes. Šis pasiūlymas kuklesnis, be gausių pusryčių, pietų arba vakarienės, siūloma tik neribotai lankytis SPA baseinų ir pirčių komplekse bei pasinaudoti dvejomis procedūromis: ritualu, į kurį įeina kūno šveitimas, nugaros masažas ir rankų terapija bei jau minėta „Flow“ terapija.

Tikriausiai nė vienam iškilo klausimas, kodėl už dviejų dienų nakvynę prašoma tokios sumos pinigų, kai už panašią sumą galima rasti neblogą pasiūlymą užsienio kurorte ir dar visai savaitei. Pavyzdžiui, dar šio mėnesio pradžioje kai kurie kelionių organizatoriai 5-7 dienoms siūlė poilsines keliones į Turkiją už 300-400 eurų su „viskas įskaičiuota“ paketu.

UAB „Gera dovana“ komercijos projektų vadovė Skaistė Tebelškienė tikina, kad šie pasiūlymai priklauso dovanų kategorijai „Prabangios dovanos“. Šiai kategorijai, anot jos, priskiriamos ekskliuzyvinės dovanos – nuo prabangių vakarienių iki kelionių jachta.

Ji sako, kad ši kategorija yra nauja – sukurta prieš vienerius metus, atsižvelgiant į klientų poreikius, o pasiūlymo kainodara sudaryta kartu su viešbučio atstovais.

S. Tebelškienė dar padetalizavo, iš ko susidaro tokia kaina.

Į pasiūlymą įeina:

2 nakvynės liukso klasės kambaryje dviem (Kaina dviem asmenim 450 eur.)

1,30 val. trukmės polinezietiškas masažas (Kaina dviem asmenim 190 eur.)

1,20 val. trukmės „Sapphire“ ritualas (Kaina dviem asmenim 150 eur.)

Romantiška vakarienė (Kaina dviem asmenim apie 100 eur.)

„Flow“ terapija (Kaina dviem asmenim 24 eur.)

Taip pat į pasiūlymą įeina jau išvardintos pagal 4* viešbučio standartus teikiamos paslaugos. Pašnekovė taip pat pabrėžia, kad be standartinių paslaugų (pusryčiai, vieta automobiliui ir t.t.), pasiūlymo kaina jau yra 914 eurų, o „Gera dovana“ parduoda už 865 eurus.

„Prabangių dovanų kategorija yra populiari ir sparčiai auganti – kas mėnesį ji auga apie 20 proc. Nors kategorija turi didelį potencialą, tačiau dabar ji sudaro apie 3 proc. bendros apyvartos. Tokias paslaugas retas gali sau leisti pats, bet dovanoti kitam, ypač svarbios šventės proga – dažnai pasitaikantis atvejis. Rinkdami dovanas lietuviai ieško įvairovės, nestandartinių dovanų, kuo nustebinti dovanos gavėją.

TOP3 kategorijos didžiųjų švenčių proga: 1.Poilsis su nakvyne 2. Dovanų rinkiniai 3. SPA ir masažai“, – DELFI sakė S. Tebelškienė.

Vytautas Mineral SPA vonios

Kainos skiriasi

Atsidarius „Vytautas Mineral SPA“ puslapį, brangiausia nakvynė Naujųjų metų naktį kainuoja 437 eurus dviem asmenim paprastame dviviečiame kambaryje. Tačiau Naujiesiems metams viešbutis parengęs ypatingą programą, tad nenuostabu, kad kaina šiam vakarui paskaičiuota atskirai.

Taip pat kartu su nakvyne reikėtų papildomai susimokėti 179 eurų suaugusiam asmeniui, nepilnamečiams – 109 eurus, o vaikams iki 12 metų užteks 59 eurų. Į šią sumą įtraukta šventinė muzikinė programa, iškilminga vakarienė, neriboti gėrimai bei speciali programa vaikams.

Tačiau kainos kitomis dienomis yra gerokai mažesnės.

Pavyzdžiui, pagerintas liukso kambarys dviem asmenim gruodžio 30-ą dieną kainuotų 269 eurus. Pasitenkinantys ne liukso klasės kambariu, o tik dviviečiu, lengvai sutilps į 100 eurų sumą.

Simona Rimšaitė, „Vytautas Mineral SPA“ rinkodaros vadybininkė atkreipė dėmesį, kad lyginti turimų pasiūlymų svetainėje su tuo, ką siūlo „Gera dovana“, negalima, nes tai yra vienetinis pasiūlymas, kurio analogų daugiau nėra.

„Minėtas „Vytautas Mineral SPA“ pasiūlymas „Prabangus 2 naktų poilsis dviem Birštone“ parduodamas per partnerį „Gera dovana“ – tai 2 nakvynės liukso klasės kambaryje su pusryčiais, orientuotas į klientą, kuris atvyksta savaitgalį. Tai išskirtinis, šventinis pasiūlymas, kurį galima padovanoti arba pasidovanoti, nes tai dvi dienos išskirtinio dėmesio bei poilsio. Be to, viešnagės metu svečiai nevaržomai lankosi baseinų bei pirčių erdvėje, po procedūrų ilsisi „relax“ erdvėje bei mėgaujasi arbatos puodeliu, sportuoja salėje, dalyvauja sveikatingumo mankštose bei mėgaujasi mineraliniu vandeniu iš „Sofijos“ gręžinio.

Dar kartą norėtume akcentuoti, kad pasiūlymų turime įvairių, tačiau analogiško paketo, kaip „Prabangus 2 naktų poilsis dviem Birštone“ www.vytautasmineralspa.lt nėra, tad nėra su kuo palyginti. Svetainėje parduodami kitokie paketai, tokie kaip „Laikas sau“, „Kurorto klasika“ „Šeimos poilsis“, į kurių sudėtį įeina skirtingos paslaugos todėl ir kainos skirtingos. Norėdamas, svečias gali pats susikomplektuoti tokį paketą, tačiau kaina, pasirinkus analogiškos kategorijos kambarį savaitgalį, SPA procedūras bei maitinimą, bus tokia pati“, – DELFI paaiškino viešbučio atstovė.

Ji patikino, kad SPA namų klientai yra labai įvairūs, tad ir pasiūlymai teikiami skirtingi, kad būtų pasieka visa auditorija.

„Pastebime, kad svečiai mielai renkasi dviejų nakvynių poilsį erdviuose aukštesnės klasės kambariuose, lepinasi SPA procedūromis, renkasi vakarienę a la carte. Ta pati tendencija iš lieka ir kalbant apie Naujametinę programą – svečiai vertinantys kokybę, prabangiam poilsiui pinigų negaili, tad jau gruodžio pradžioje didžioji dalis kambarių su Naujametine programa buvo išparduoti“, – sakė S. Rimšaitė.

Vytautas Mineral SPA baras

Norinčių netrūksta

Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas – Makalius tikina, kad tokie viešbučiai siūlo išskirtinę nakvynę bei paslaugas, o per Naujuosius tik dar labiau stengiasi įtikti klientams: nuo garsių atlikėjų ir renginių vedėjų, iki aukštos klasės gėrimų bei net kelių patiekalų degustacinių vakarienių.

„Tokia šventė visuomet spinduliuoja prabanga bei išskirtine kokybe, tad nenuostabu, jog tai atsispindi ir šventinių pasiūlymų kainose“, – DELFI sakė jis.

R. Širvinskas taip pat patvirtino, kad tokie pasiūlymai visuomet sulaukia dėmesio, nes visada yra norinčių Naujus metus švęsti ypatingai, nestandartiškai bei galinčių tai sau leisti. Anot jo, tokie pasiūlymai išparduodami dar net neįpusėjus gruodžiui.

„Daugiausiai pasiūlymų yra nuperkama lapkričio/gruodžio mėnesiais. Kaina dažniausiai lieka nepakitusi, kadangi norinčių netrūksta ir dažnai viešbučiai visas vietas išparduoda dar iki švenčių. Blogiausiu atveju, paskutinę minutę kaina šiek tiek krenta, kad būtų užpildytos visos vietos.

Rimvydas Širvinskas

Žmonių poreikiai – įvairūs, tad ir pasiūla yra įvairi. Sunku įvardinti populiariausius, kadangi vieni ieško sodybų su pirtimis didelei kompanijai, kiti – SPA kompleksų, treti – viešbučių įvairiuose Lietuvos miestuose su šventine programa ar be jos. Tačiau viena yra aišku – labiausiai žmonėms patinka jau suplanuoti paketai, kur į kainą įskaičiuota ne tik nakvynė su šventine programa, bet ir kokia papildoma paslauga – SPA, masažas ar sveikatinimo procedūra, maitinimas“, – paaiškino R. Širvinskas.

Kainas diktuoja paklausa

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė paaiškino, kad viešnagės su pagerintais, verslo klasės kambariais ir papildomomis SPA paslaugomis negalima lyginti su užsienio kurortais, nes prabangiame SPA kurorte su visa viešbučio infrastruktūra, gera virtuve ir baseinais užsienyje tikrai nebus pigiau.

Anot jos, jei lygintume su masiniu kurortu, kuriame yra 500 kambarių, yra baseinai, bet nekokios kokybės bei prastesnė virtuvė – tuomet tikrai galima rasti pigiau.

„Lietuva kol kas negali pasigirti tokia infrastruktūra, kaip yra išsivysčiusios Viduržemio jūros pakrantėse. Tol, kol mes neturėsime pakankamai viešbučių, kol paklausa viršys pasiūlą, natūralu, kad greičiausiai turėsime mokėti truputėlį daugiau“, – patikino Ž. Gavelienė.

Pašnekovės teigimu, viešbučių kainoms didžiausią įtaką turi tai, kiek yra norinčių apsistoti, kokia yra paklausa ir kiek galima pasiūlyti. Jeigu lieka laisvų kambarių neužimtų per šventes, tikėtina, kad atsiras galimybė viešnagę nusipirkti pigiau.

„Tačiau mes patys matome, kad visi kambariai visos Lietuvos SPA viešbučiuose yra išparduoti, tai vadinasi, kad paklausa viršija pasiūlą. Natūralu, kad tada kainos kyla“, – sakė Ž. Gavelienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad kalbant apie turistinį produktą nereikėtų apsibrėžti vien Lietuva.

„Mūsų turistinį produktą perka tiek kaimynai iš Rytų, tiek kaimynai latviai. Turistinis produktas neturi sienų, kas jį perka. O dar ne pats klientas perka, bet ir dovanoja dažnai. Kadangi šitas šventinis periodas yra pakankamai ilgas ir lietuviai tikrai ieško, kaip turiningai jį praleisti, pailsėti, galbūt susitikti su artimaisiais kitoj aplinkoj, visi yra išsipardavę. Tai natūraliai rodo, kad paklausa yra“, – tvirtino pašnekovė.

Ž. Gavelienė atkreipė dėmesį, kad tokias viešnages toli gražu perka ne vien lietuviai, bet nemaža dalimi – ir užsieniečiai. Pasak jos, prabangų poilsį sau leidžia ir svečiai iš Latvijos, ir iš Baltarusijos.

„Anykščiuose didžioji dalis turistų yra iš Latvijos. Taip kad čia negalime mes galvoti vien tik apie vidinę rinką. Lietuviai dažniausiai būtų turbūt linkę apsistoti 3-5 dienas daugiausia tokiuose kurortuose. O ilgesniam apsistojimui dažniausiai atvažiuoja iš tolimesnių vietų – iš tos pačios Maskvos, Minsko. Jie linkę mokėti daugiau, jiems paslaugų daugiau reikia“, – kalbėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (312)