Pradinis įnašas – tai privaloma sumokėti suma, kai iš banko imama paskola būstui įsigyti. Dažnai sakoma, kad pradinis įnašas siekia 15 procentų būsto vertės, tačiau ekspertai pabrėžia, kad tai yra minimalus pradinio įnašo dydis. Kitaip sakant, imant paskolą būstui įsigyti, gali reikėti sumokėti ir kur kas daugiau – būstas būstui nelygus.

Tačiau jau pats pradinis įnašas neretu atveju tampa kliūtimi įsigyti nuosavą būstą. Štai banko „Luminor“ tyrimas atskleidė, jog net 40 proc. 25-35 metų šalies gyventojų būsto neįsigyja, nes negali sukaupti pradinio įnašo.

Šiame Delfi straipsnyje ne tik sužinosite, kokios priemonės padėtų greičiau sukaupti reikiamą sumą pradiniam įnašui. Straipsnyje taip pat paaiškės, kaip būstą sostinėje įsigyti ruošiasi jaunoji karta ir kokio pradinio įnašo gali reikėti perkant būstą skirtinguose Lietuvos miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)