Būsto įperkamumas rekordiškai prastas

Būsto įperkamumas šiandien yra nukritęs į 2017-2018 metų ribas, o naujų butų pasiūla jau 15 mėnesių išlieka panaši. Kitaip tariant, NT vystytojai taikosi prie situacijos rinkoje ir matydami sumažėjusį naujų butų poreikį, stato jų mažiau ir lėčiau.

„Matome, kad laisvų butų sandėlis per 15 mėnesių išaugo turbūt nuo 3600 iki 4200. Vystytojai ėmė normuoti, lėtinti statybas matydami, koks yra pardavimų greitis. Jeigu anksčiau statydavome vienu etapu 100-200 butų, tai dabar statome 50-70 butų“, – laidoje „Delfi tema“ teigia NT bendrovės „Citus“ investicijų ir analizės vadovas Šarūnas Tarutis.

NT analitikas Arnoldas Antanavičius pabrėžia, kad rinkos sulėtėjimas yra normalus procesas, kai būsto kainos ir paskolų palūkanos pasiekė kone istorines aukštumas. Jis skaičiuoja, kad šiandien, norint įsigyti būstą už 150 tūkst. eurų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)