NT plėtros bendrovės „Bonava Lietuva“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa atskleidžia, kad 23,9 proc. vilniečių nuosavą būstą ketina įsigyti dar šiais metais. Kas trečias (34 proc.) atsakiusysis – tai 40-45 metų sostinės gyventojas.

Šiek tiek daugiau vilniečių – tai yra 24,9 proc. – atsakė būstą ketinantys pirkti kitais metais

„Bonava Lietuva“ vadovo Remigijaus Pletero teigimu, NT rinkoje šiuo metu didesnis dėmesys yra pirmojo būsto paieškoms.

„Tai parodo atlikta apklausa – iš ketinančių kelių artimiausių metų laikotarpyje įsigyti būstą, daugiau nei puse vilniečių (57 proc.) nekilnojamojo turto rinkoje dairosi savo pirmojo būsto. Absoliuti dauguma – 96 proc. – tai jauni žmonės nuo 25 iki 29 metų“, – pranešime žiniasklaidaoi sako R.Pleteras.

Tyrimas taip pat atskleidžia, kad 19,7 proc. vilniečių teigia ieškantys nebe pirmo būsto. Tuo tarpu, kaip investiciją nuomai ar perpardavimui planuotų pirkti 17 proc. vilniečių.

Didesnis dėmesys – ekonominiam būstui

Apklausos duomenimis, daugiausiai vilniečių dėmesio sulaukia būstai iki 150 tūkst. eurų. Už tokią sumą nekilnojamąjį turtą sakosi galintys sau leisti 44,9 proc. vilniečių. Tyrimas atskleidžia, kad tokį atsakymą dažniausiai pateikė jaunesni arba vieno asmens namų ūkio atstovai.

50 tūkst. eurų brangesnio būsto – tai yra iki 200 tūkst. eur. – ieško 30,8 proc. vilniečių. Dar brangesnį iki 300 tūkst. eur. galėtų sau leisti 20,7 proc. sostinės gyventojų.

R. Pleteras sako pastebintis, kad pirkėjų akys pastaruoju metu labiausiai krypsta į ekonominės klasės būstą.

„Tam yra aiškios priežastys – infliacija, bankų palūkanų normų augimas ir ekonominis neapibrėžtumas žmones šiuo metu verčia ieškoti labiausiai prieinamų variantų“, – teigia jis.

Galimybė greičiau įsikelti

Vilniečiai, planuojantys būstą įsigyti su pilna apdaila, įvardija kelias pagrindines tokio sprendimo priežastis. Visų svarbiausia, tai galimybė greičiau įsikelti į naujuosius namus be papildomų statybos darbų. Šią priežastį pasirinko beveik 70 proc. apklaustųjų, ieškančių naujojo būsto su visa apdaila.

26,6 proc. respondentų teigia, kad teiktų pirmenybę visos apdailos būsto paieškoms, nes nenori papildomų išlaidų interjero specialistams. Tuo tarpu 18 proc. apklaustųjų pilnai įrengtą nekilnojamąjį turtą rinktųsi dėl vienos paskolos galimybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją