Registrų centro duomenimis, Rusijos piliečiai šiemet per pirmąjį pusmetį pirkimo-pardavimo sandoriais Lietuvoje įsigijo 119 butų, 20 gyvenamųjų namų ir 58 žemės sklypus. Pernai per analogišką laikotarpį jie įsigijo 138 butus, 34 namus ir 68 žemės sklypus. Per visus 2022 metus jie įsigijo 279 butus, 63 namus ir 131 žemės sklypą.

Registrų centras informuoja, kad daugiausiai NT objektų Rusijos piliečiai įsigyja Vilniaus miesto savivaldybėje, Klaipėdos miesto savivaldybėje, Vilniaus rajono savivaldybėje, Visagino savivaldybėje.

Baltarusijos piliečiai šiemet per pirmąjį pusmetį pirkimo ir pardavimo sandoriais Lietuvoje įsigijo 118 butų, 17 gyvenamųjų namų ir 34 žemės sklypus. Pernai per analogišką laikotarpį jie įsigijo 72 butus, 12 namų ir 38 žemės sklypus. Per visus 2022 metus jie įsigijo 185 butus, 29 namus ir 89 žemės sklypus.

Daugiausia NT objektų Baltarusijos piliečiai įsigyja Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, taip pat Šalčininkų rajone.

Registrų centras akcentuoja, kad šioje statistikoje yra sandoriai, kai Rusijos ar Baltarusijos piliečiai įsigijo ne mažiau kaip pusę NT objekto.

Renkasi jiems patogią infrastruktūrą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)