Auga gyventojų poreikiai ir lūkesčiai būstui

Geriausias pavyzdys, parodantys, kad būstas Lietuvoje keičiasi, Vilniaus miestas. Sparčiausiai ir intensyviausiai besivystanti sostinė turtinga įvairių laikotarpių nekilnojamojo turto pavyzdžiais. Čia rasime ir sovietmečio statybos daugiabučių, ir pirmuosius nepriklausomybės laikų daugiabučius, ir naujausių, energetiškai efektyviausių, moderniausių šių laikų daugiabučių kvartalus. NT bendrovės „Omberg“ vadovė Dalia Andrulionienė laidoje „Keturios sienos“ sako, kad daugiabučių statybos vietoje nestovi, naujausios technologijos statybų sektoriuje ir augantys gyventojui poreikiai būstui tampa vienu konkurencijos tarp vystytojų įrankiu.

„Vertinant NT rinką kaip industriją, reikia suprasti, kad ji yra labai konservatyvi. Jeigu žiūrėtume, kaip atrodys daugiabučiai, miestai po 10 metų, didelių skirtumų gal ir nematytume, nes tai yra labai trumpas laikotarpis. <...> Manau, kad energetikos kryptis yra tai, kad turės būti plėtojama. Namai turės būti energetiškai efektyvūs, nes tokie bus pirkėjui reikalavimai, lūkesčiai: dar labiau taupantys, dar labiau žali, generuojantys iš savęs kažkokią vertę, palengvinantys žmonėms gyvenimą“, – teigia A. Andrulionienė.

Pašnekovė tęsia, kad kita būsto rinkos keitimosi kryptis – daugiabučių kvartalų aplinka. Anot jos, gyvenamieji rajonai negali būti skirti tik pernakvojimui, juose reikalinga ir laisvalaikio infrastruktūra.

Aplinka, infrastruktūra yra NT projektų pridėtinės vertės, kuriomis, kaip ir kainomis, NT vystytojai konkuruoja. D. Andrulionienė sako, kad konkurencija tarp NT plėtotojų – didžiulė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)