L. Borden buvo apkaltinta ir nubausta už dviejų žmonių nužudymą.

1892 m. rugpjūčio 4 d. Masačusetso valstijoje, Fol Riveryje rado negyvus Andrew Bordeną ir Abby Borden. Abiems buvo suduota po mirtiną smūgį į galvą, o kūnai sužaloti kirviu – Andrew kūne buvo 11 kirstinių žaizdų, jo žmonos kūne – 19, informuoja Vašingtone esantis Nusikaltimų muziejus.

Aplinkiniai žinojo, kad Lizzie nesutaria su tėvu ir pamote, daugelis laikė ją žudike, kita vertus, tiesioginių įrodymų nepavyko rasti, ją galiausiai išteisino.

Vėliau kruvinu nusikaltimu pažymėtame name ėmė veikti žemos kainos nakvynės namai „Lizzie Borden Bed and Breakfast“ ir muziejus.

Lizzie Borden namai

Name išlikę baldai ir įvairūs daiktai, menantys šiurpius daugiau nei 100 metų senumo įvykius. Dabartinė savininke visgi nutarė, kad jai metas pailsėti, ir parduoda nakvynės namus už 2 mln. dolerių, skelbia Masačusetso nekilnojamojo turto agentūra „The Seyboth Team“.

1872 m. Andrew Bordenas namą perstatė ir pritaikė gyventi savo šeimai. Namas unikalus tuo, kad jame nėra koridorių, tik laiptai į antrą aukštą.

„Visi kambariai pereinami, – rašoma Lizzie Borden muziejaus interneto svetainėje. Būtent dėl šio ypatumo daugelis tuo metu įtarė dėl žmogžudysčių Lizzie. Pirmiausia buvo nužudyta Abby, o maždaug po pusantros valandos – Andrew. Kaip rašo Cara Robertson savo knygoje „Lizzie Borden byla“ (2019 m.), svetimam žmogui būtų buvę gana sunku pasislėpti šiame name.

Lizzie Borden namai

Dar vienas Lizzie nenaudai bylojantis faktas – apie tos dienos įvykius ji pasakojo gana nenuosekliai, tai kėlė įtarimą.

Liudininkai pasakojo, kad į Lizzie panaši moteris dieną prieš žudynes prašė parduoti vaistinėje mirtinų nuodų – ciano vandenilio rūgšties, paaiškinusi, kad nori išvalyti ruonio kailio apsiaustą. Vaistininkas nesutiko parduoti šio preparato, nes moteris neturėjo recepto. Vėliau paaiškėjo, kad Lizzie sudegino suknelę, kuria vilkėdama rado tėvo kūną, nes neva buvo ištepusi ją dažais.
Šiaip ar taip, prisiekusiesiems nepasirodė, kad Lizzie žudikė, taigi ją išteisino.

Lizzie Borden

O žmonių susidomėjimas šiurpiais laikui bėgant įvykiais neblėso. Nakvynės namuose yra keturi kambariai ir du numeriai. Numeriai – didesni kambariai, kuriuose gyveno sutuoktiniai Andrew ir Abby, taip pat Lizzie ir jos vyresnioji sesuo Emma, žmogžudysčių naktį nenakvojusi namuose.
Kaip rašoma muziejaus tinklalapyje, viename iš mažesniųjų kambarių (Johno V. Morse kambaryje, jame naktį prieš žudynes nakvojo Lizzie dėdė) rado Abby kūną.

Atrodytų, netikėtina, kad namas, kuriame žiauriai nužudė du žmones, taptų keliautojų traukos vieta, vis tik lankytojų čia nestigo, o pastatą pardavinėjanti nekilnojamojo turto agentūra siūlo žvelgti paprasčiau ir nebijoti įsigyti šių nakvynės namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)