Ieškant, kokio tipo nekilnojamąjį turtą pirkti, reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių, rašoma svetainėje „Housing“. Pirmiausia svarbu pasverti visas savo galimybes, o tada jau ieškoti svajonių namų.

Viskas priklausys nuo asmeninių pageidavimų ir gyvenimo būdo, o priklausomai nuo planuojamo skirti biudžeto, tiek butas, tiek namas turės savų privalumų, kurių neturės kitas.

Butai pasižymi ekonomiškumu, nedidelėmis priežiūros sąnaudomis, patogumais ir saugumu, o nuosavi namai – didesne erdve ir privatumu, galimybe lengviau pritaikyti savo poreikius ir didesne perpardavimo verte.

Rinkdamiesi butą ar namą žiūrėkite, kur už savo turimus pinigus galėtumėte gauti daugiausia privalumų. Įprasta manyti, kad butą dažnai galima įsigyti pigiau nei namą, tačiau tai priklauso nuo daugelio skirtingų aspektų, pavyzdžiui, nuo vietos, dydžio ir miegamųjų kambarių skaičiaus.

Nekilnojamasis turtas

Taigi viskas nėra taip jau paprasta – norint surasti geriausią pasiūlymą teks ištirti rinkos kainas.

Tačiau svarbūs ir kiti aspektai. Štai svetainėje „House Beautiful“ patariama apsvarstyti, kiek esate pasiruošę savo jėgų, laiko ir lėšų skirti namų priežiūrai. Kalbant apie tai, butai pirmauja patikimumu ir patogumu. Gyvenimas bute reiškia, kad visais patogumų klausimais – nuo vandens iki elektros – pasirūpins būstą administruojanti komanda.

Nors turėsite mokėti papildomą aptarnavimo mokestį, tai suteiks jums prabangą gyventi gerai prižiūrimame pastate. Įsigiję nuosavą namą to negausite.

Renkantis namus būtina atsižvelgti į savo gyvenimo būdą – geriau viską apgalvoti iš anksto nei vėliau priverstinai taikytis su kasdieniais nepatogumais.

Ar esate pasiruošę kas rytą savo vaikus vežioti į toli nuo namų esančią mokyklą ir pats keliauti į kitame miesto gale esantį darbą? Pagalvokite apie kasdienes spūstis keliuose ir išlaidas degalams, taip pat – apie laiko sąnaudas. O gal esate dažnas kino teatrų, muziejų arba barų bei restoranų lankytojas – juk suprantate, kad visi jie įsikūrę mieste.

Tuo metu, jei norite lėtesnio gyvenimo tempo, jūsų poreikius greičiausiai labiau atitiks namas užmiestyje. Namo, kuriame būtų daugiau erdvės, galbūt labiau norėsite ir dėl to, kad turite didelę šeimą arba planuojate turėti vaikų. O bene didžiausias privalumas – savas kiemas. Žinoma, jei esate nieko prieš savaitgaliais pasidarbuoti žoliapjove.

Kitas dalykas – kaimynai. Gyvendami daugiabutyje jų turėsite daug. Tikras galvos skausmas gali tapti jautresnę klausą turintys aukštu žemiau gyvenantys kaimynai, kurie nebūtinai pamėgs jūsų energingus vaikus. Gyvendami name greičiausiai kaimynų taip pat neišvengsite, nebent persikeltumėte į vienkiemį. Ir čia jau tikriausiai laimės dalykas su jais užmegzti bent jau mandagią draugystę. Tačiau šiuo aspektu vis tiek namas turės daugiau privalumų – su kaimynais nereiks dalintis bendromis erdvėmis ir ginčytis dėl daugelio sprendimų, kas neišvengiama gyvenant daugiabutyje.

Gyvendami name turėsite ir didesnę laisvę atlikti ilgalaikius dekoratyvinius pakeitimus, kurių negalėtumėte daryti bute, pavyzdžiui, pasistatyti įvairius priestatus, papildomą sandėliuką ar stoginę, o gal net įsirengti baseiną.

Na, o ta pačia tema – geriau rinktis butą ar namą – rašiusioje svetainėje „No Broker“ siūloma atsakyti į esminį klausimą: ar tai bus amžini jūsų namai?

Spręsdami, ką rinktis, apmąstykite, kiek laiko ketinate gyventi šiame nekilnojamojo turto objekte.

Kadangi galimybės perplanuoti butą paprastai ribotos, gali būti, kad ilgainiui, pasikeitus gyvenimo aplinkybėms, savo būstą išaugsite. Šiuo atžvilgiu namas suteiks jums daugiau lankstumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)