Naminiai gyvūnai

Kailiniuotieji augintiniai, – teigia nekilnojamojo turto agentas Alanas Paulas. – Laikui bėgant nusidėvėjimas vis labiau matosi, rašo apartmenttherapy.com.

Patarimas turintiems naminių gyvūnų – svarbu reguliariai išvalyti tualetus, narvelius ir pan., daugiau dėmesio skirti vietoms, kuriose gyvūnai praleidžia daugiausia laiko. Gyvenant vienuose namuose įprantama prie gyvūnų skleidžiamų kvapų, bet laikui bėgant kvapai vis stipriau įsigeria į namų aplinką, o tai gali sumažinti parduodamo būsto kainą.

Reguliariai neatliekate smulkių remonto darbų

„Kiek iš mūsų yra gyvenę su apsilaupiusia virtuvės spintele ar prieangiu, kurį seniai metas perdažyti, – klausia nekilnojamojo turto įmonės darbuotoja Grace Herlong Loveless. – Daugelis žmonių dažymą laiko rimtu remontu, bet tai – nuolatinė priežiūra, smulkus remontas. Šiuos darbus patartina atlikti, kad jų neprisikauptų daug ir kad atėjus laikui būstą parduoti nesumažėtų jo vertė.“

A. Paulas pataria klientams kas dvejus metus keisti kondicionierių filtrus, taip pat išsaugoti jų keitimo dokumentus.

Būsto remontas

Pasak nekilnojamojo turto agentės Mariah Johnson, nekilnojamojo turto rinkos įvairiose šalyse, regionuose skiriasi, turite žinoti, kas aktualu jūsų gyvenamajam regionui ir atlikti smulkius remonto darbus.

Neįsigyjate energiją taupančių prietaisų, įrenginių

„Energiją taupantys dalykai – vertingos nedidelės investicijos, – teigė G. Herlong Loveless. – Energiją taupantis termostatas, sandarūs langai, izoliacinės medžiagos, pasenusių įrenginių pakeitimas daug nekainuoja, o parduodant būstą gali nemažai padidinti jo vertę.“
Be to, ir patys mažiau išleisite pinigų namų išlaikymui.

Tinkamai nepasiruošiate namų apžiūrai

Atrodytų savaime suprantama, kad prieš priimant potencialius pirkėjus apžiūrėti namų, juos reikia sutvarkyti, paruošti. „Savo klientams patariu sutaisyti viską, kas sugedę ir kas gali išgąsdinti potencialius pirkėjus“, – pabrėžė agentė G. Herlong Loveless. Pasak jos, dažniausiai neprireikia remonto iš pagrindų, norint padidinti būsto vertė, pakanka kelių baigiamųjų štrichų, kurie suteiks namams naujumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)