2009 metais netikėtai visą pasaulį užklupus ekonominei krizei, ir gyventojus, ir verslus, įstaigas ištiko šokas: dar prieš metus puikiai gyvenę, pirkę ne po vieną, o po kelis būstus, automobilius ir leidę sau viską, ką norėję, staiga turime susiveržti diržus. Smarkiai šoktelėjo nedarbas, o Lietuvoje bedarbiais tapę paskolų turėtojai masiškai plūdo į užsienį ieškoti darbo, kad neprarastų viso turto. Tų metų krizės nebuvo su kuo lyginti, viskas buvo nauja, nepatirta ir labai neaišku.

Šiemet iš pirmo žvilgsnio situacija gali atrodyti labai panaši. Šluojami ne tik butai, namai, sodybos, bet ir kitas turtas, pavyzdžiui, nauji automobiliai ir pan., kyla įvairių prekių, paslaugų kainos, bet lietuviams tai nė motais – mes vis tiek perkame. Ar mūsų elgesys mus vėl nuves į tą pačią prarają, iš kurios vos ne vos išsikapstėme?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)