Augalai ant balkono krašto ar turėklų

Jums nereikia didelio balkono, kad jį papuoštumėte. Net ir mažytį balkoną galima įsirengti jaukiai. Pavyzdžiui, balkono turėklus papuošti vazoniniais augalais, sudėti natūralias arba medines grindis.
Mažas staliukas ir kėdės sudarys galimybe prisėsti, atsipūsti, išgerti rytinės kavos puodelį ir pasigrožėti net tik jaukiu balkonu, bet ir bundančiu miestu.

Balkono dekoro idėjos

Rotango pinti baldai

Neleiskite, kad maža erdvė trukdytų jūsų balkono dekoravimo idėjoms. Tema – rotango pinti baldai. Išlaisvinkite savo vaizduotę ir suteikite balkonui salos motyvą. Atvirą balkoną galite padaryti panašų į paplūdimio terasą, sukurti gaivią atmosferą, rašoma portale „Home Edit“.

Turėklus galima uždengti ir paslėpti už savotiškos tvorelės, panašiai kaip šiame. Šiai erdvei taip pat daug duoda virvelinės lemputės ir sienų dekoracijos.

Balkono dekoro idėjos

Lauko oazė

Jei norite pasidaryti balkone tikrą poilsio oazę, suraskite keletą senų padėklų ir ant jų išdėliokite pagalvėles, kad atrodytų neįpareigojančiai. Dauguma balkonų yra ilgi ir siauri, todėl juose nėra daug vietos dideliems baldams. Galite pabandyti iš pagalvėlių sukurti tarsi lovą, jei ji tilptų į jūsų erdvę.

Balkono dekoro idėjos

Bambuko balkonų idėjos

Sodo kėdės ir pakabinami krėslai puikiai tinka ne tik atvirose lauko erdvėse, bet ir uždaresnėse vietose. Patogią kėdę galite sujungti su pakojėliu kojoms ir mielu staliuku, pagamintu iš pertvarkytos medinės dėžės, ir visa erdvė akimirksniu atgis.

Pridėkite kelis vazoninius augalus ir apsvarstykite galimybę papuošti turėklus, kad jie būtų panašesni į tvorą.

Balkono dekoro idėjos

Balkonas – dar vienas kambarys

Balkono dekoras gali būti panašus į tai, kaip norėtumėte, kad atrodytų ir jaustųsi jūsų svetainė. Jei daug laiko praleidžiate balkone, jis tampa jūsų gyvenamuoju kambariu, todėl galite jį papildyti tokiais elementais kaip patogus fotelis, nedidelis staliukas, spalvingas kilimas, pagalvėlės, žvakės ir net užmesti antklodę, rašo „Magic Bricks“.

Balkono dekoro idėjos

Supamas krėslas – balkono akcentas

Kas sakė, kad sūpynės skirtos tik vaikams? Sūpynės jūsų namų balkone – puikus būdas turėti erdvę pasisėdėjimui, be to, tai gražus dekoro elementas. Sūpynėse galite atsipalaiduoti ir mėgautis vaizdais. Yra daugybė būdų, kaip papuošti sūpynes, tačiau svarbiausias – pridėti pagalvėlių, kad būtų patogu.

Balkono dekoro idėjos

Jūsų idealus skaitymo kampelis

Savo balkoną galite lengvai paversti skaitymo kampeliu. Pridėkite medinę lentyną, kuri puikiai tinka ir mažame balkone, be to, ji gali padėti jums turėti daugiau vietos daiktams laikyti. Balkono sienas papuoškite pakabinamomis lentynomis arba galite nusipirkti stovimą lentyną, kurioje galėsite eksponuoti dekoro elementus, sukulentų vazonėlius, sodo įrangą ir knygas. Sėdėkite ir mėgaukitės mėgstamos knygos skaitymu balkone gurkšnodami kavą ar arbatą. Šią erdvę taip pat galite paversti savo darbo vieta!

Balkono dekoro idėjos

Veidrodžiai ir rėmai ant sienos

Planuodami balkono dekorą, vietoj klasikinio sienų meno galite pasirūpinti veidrodžių mozaika. Ji atrodo nepaprastai ir dar labiau paryškins jūsų balkono interjerą. Taip pat galite išsirinkti keletą gražių rėmelių ir prikabinti juos ant balkono sienos, kad papasakotumėte gražią istoriją ir padarytumėte šią erdvę įdomią ir estetišką.

Balkono dekoro idėjos

Paryžietiškos detalės

Balkonas, iš kurio atsiveria vaizdas į Eifelio bokštą. Būti Paryžiuje visai nereikia, užtenka balkone sukurti paryžietišką nuotaiką: pastatyti lenktas kaltinės geležies bistro staliuką ir kėdes, vazoninių augalų, prie sienos pritvirtinti groteles, ant kurių galima auginti vijoklinius augalus, kurie kartu yra ir privatumo užsklanda, nesumažina šviesos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją