Kiek anksčiau „Delfi būstas“ publikavo portalo „Apartment Therapy“ autorės pasakojimą apie tai, kad jos močiutė, kilusi iš Lenkijos, ir šiandien langų valymui nenaudoja cheminių priemonių. Ji pasitelkia universalią daržovę, kuri maisto gamybai populiari ir Lietuvoje – svogūną. Moteris pasakoja, kad nešvarų langą jos močiutė pirmiausia nuvalo su svogūno pusele, tuomet darbą baigia vandeniu, šluoste. Teigiama, kad pasitelkus tokią langų valymo gudrybę ant langų išvengiama dryžių. Visą tekstą rasite ČIA.

Langų valymas su svogūnu

„Delfi būstas“ tęsia tekstų apie namų ruošos gudrybes ciklą ir išbando šį lenkų senolės langų valymo būdą.

Langų valymas su svogūnu

Pastarosios dienos dar tikrai yra tinkamos langų valymui. Dabar – pats laikas juos paruošti žiemai. Taigi, imamės darbo. Pirmiausia, pasirūpiname, kad langų valymui turėtume svogūnų. Jie buvo laikomi šaldytuve. Svogūną perpjauname pusiau ir su vidine (drėgnąja) puse imame valyti tikrai purviną langą (lauko pusę). Nuvalius pusę lango, vidinė svogūno pusė jau buvo purvina, todėl purviną skiltelę nupjovėme ir su švaria dalimi nuvalėme kitą pusę lango. Langas po valymo svogūnu buvo labai purvinas, tačiau netrukus įvyko tikras netikėtumas. Langą pavalėme šlapia šluoste ir tuomet valymą baigėme ne su sausa šluoste, o su vandenį surenkančiu prietaisu. Paprastai, juo pasinaudojus, dar reikalinga ir sausa šluostė, su kuria nuvalome ant stiklo likusius dryžius. Šiuo atveju šluostės neprireikė, nes langas nusivalė puikiai.

Langai prieš
Langų valymas su svogūnu
Langų valymas su svogūnu

Rezultatas: svogūną panaudojus nešvarumams nuo lango nuvalyti neprireikė jokios paprastai naudojamos sausos šluostės stiklo blizginimui. Svogūnas atliko savo darbą.

Langų valymas su svogūnu
Langai po

Išvada: daugiau jokios chemijos!!! Natūrali daržovė, auganti kone kiekvieno darže, o parduotuvėje kainuojanti keliolika centų, puikiai tinka langų valymui. Langai švarūs, pinigai sutaupyti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją