Ką žinoti prieš valant veidrodžius?

Jei veidrodis turi rėmą arba stovą, pirmiausia nuvalykite jį ir tik paskui pereikite prie veidrodžio.

Kitas klausimas – su kuo valyti veidrodžius? Galima sakyti, kad yra dviejų tipų valikliai, su kuriais valomi veidrodžiai. Vieni jų randami prekybos centruose ir skirti specialiai stiklui valyti. Antrieji – pasigaminami namuose.

Namuose pasigaminti acto ir vandens tirpalą yra paprasta ir pigu. Be to, toks tirpalas neleidžia rasoti vonios veidrodžiui, pavyzdžiui, po to, kai išsimaudoma duše. Jei norite tokio rezultato, užpurkškite mišinio tiesiai ant veidrodžio ir prieš nuvalydami leiskite jam minutę kitą nusistovėti.

Nors acto ir vandens mišinys yra veiksmingas valiklis, vis tik yra tam tikrų paviršių, kurių su šiuo tirpalu valyti nereikėtų. Pavyzdžiui, akmeniniams stalviršiams reikėtų paieškoti kitų, silpnesnių valiklių.

Su kuo valyti?

Nors dauguma yra įpratę langus valyti su laikraščiu ar popieriniu rankšluosčiu, vis tik tokius pasirinkimus reikėtų pamiršti. Visų pirma, toks valymo būdas nėra ekologiškas. Antra, nuvalius veidrodžius su minėtomis priemonėmis, ant jų gali likti pūkelių, popieriaus likučių ar net rašalo.

Vietoj to naudokite patikimą nepūkuotą šluostę arba mikropluošto rankšluostį, kuris ištraukia nešvarumus ir riebalus nepalikdamas pūkelių. Baigę valyti, šluostę įmeskite į skalbyklę, o ne į šiukšlių dėžę.

Jei vis tik norite naudoti laikraštį, geriau rinkitės kuo senesnį.

Kaip valyti veidrodį su actu?

1 žingsnis: sumaišykite tirpalą

Norėdami pasigaminti savo tirpalą, purkštuve sumaišykite 1 dalį acto su 1 dalimi vandens, gerai suplakite. Naudokite distiliuotą vandenį, jei jūsų namuose paprastai būna kalkėtas vanduo. Šį žingsnį praleiskite, jei naudojate valiklį iš parduotuvės.

2 veiksmas: purškimas

Užpurkškite acto mišinio arba stiklo valiklio tiesiai ant šluostės, o ne ant veidrodžio.

3 veiksmas: nuvalykite

Kad pasiektumėte geriausių rezultatų, rekomenduojama šluostyti glaudžiu S formos raštu iš viršaus į apačią ir vienu brūkštelėjimu padengti visą veidrodžio paviršių.

Naudodami mikropluošto šluostę, šluostykite S formos šluoste, pradėdami nuo veidrodžio viršaus ir eidami žemyn. Stenkitės negrįžti atgal į jau nuvalytą plotą.