Pirmas kartas


Rankų darbo šventinėmis dekoracijomis praeivius ir kaimynus stebina šio namo šeimininkai Greta ir Mindaugas.

„Mes tik šią vasarą atsikraustėme ir šiuose namuose mums visos šventės yra pirmosios. Galvojom, na kaip ta proga kažko nepadaryti. Su vyru kasmet lankomės įvairiuose Helovino parkuose, o šiemet sakome, gal ir patiems reikia kažką pasidaryti“, – sakė Greta.

Panevėžiečiai savo kiemą pavertė Helovino parku. Živilės Večiorkutės nuotr.

Apvilko savo drabužiais


Anot dekoracijų kūrėjų, idėjų kaip pasipuošti Helovino šventei jie sėmėsi internete ir viskas prasidėjo nuo raganos medyje.

„Raganos kojos ir rankos pagamintos iš paprastų vamzdžių, kuriuos vyras suveržė. Peruką ir kepurę pirkau karnavalinių drabužių parduotuvėje. Ragana dėvi mano mamos batus ir mano megztinį. Taip pat užmovėme jai pirštines, priklijavome nagus. Pėdkelnes mama pasiuvo iš palaidinės“, – pasakojo Greta.

Voratinklį, kuris kabo ant namo, iš virvių pagamino Mindaugas, jame įsitaisęs didžiulis voras. Kiti voratinkliai driekiasi per visą šeimininkų kiemą – ant tvoros, tujų, kitų augalų.

Vakarais jaukiau

Be to, Gretos ir Mindaugo kieme, tamsius rudens vakarus nušviečia spalvingi žibintai. Vieni jų pirkti parduotuvėje, kitus – gamino pati Greta.

„Tiesiog įvairių spalvų dažais nutepiau paprastus stiklainius, juos dar išpiešiau veidukais ir į vidų įdėjau žvakutes“, – pasakojo ji.

Spalio 31-osios vakarą pora kiemą nušvies dar įvairesniais žibintais, lemputėmis ir žvakėmis.

Panevėžiečiai savo kiemą pavertė Helovino parku. Živilės Večiorkutės nuotr.

Suspindės ir žiemą


Greta ir Mindaugas žada pasipuošti ir laukiant didžiųjų metų švenčių – Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų.

„Smagu kai palaikymo sulaukiame iš kaimynų, jie žavisi mūsų kukliais papuošimais. Dar nesame apgalvoję kaip puošimės prieš Kalėdas, bet tikrai kažką sugalvosime. Tikimės nenuvilti nei kaimynų, nei praeivių“, – šypsojosi Greta.